Problems with S300/PLX M-300

s300 and SManager software questions & answers
Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Problems with S300/PLX M-300

Post by Shadow! » Mon Jan 16, 2006 4:48 pm

I use S300 in P72 USDM and wideband lambda PLX M-300 with digital indicator.

Situation :
H22A base map,
S300 Ecu editor in datalog mode,
value on M300 indicator =~14.7,
but in S300 Ecu editor AF = ~11.00 ! why ???

The version of S300 ECU Editor V1.1.1.0

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18086
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Jan 16, 2006 5:38 pm

WHat are your settings, what input to you have selcted on teh Hondata for wideband, and what output are you using on the M300?

Djbower1
Posts: 52
Joined: Mon Jan 09, 2006 11:30 am

Post by Djbower1 » Mon Jan 16, 2006 9:25 pm

Is your power and ground close to the ecu???

I use D22 for the ground even tho i was told it would mess stuff up but my M300 is perfect.

My M300 reads the same as my tuners Motec wbl.

Hope this helps

Dan

kaj
Posts: 98
Joined: Mon Nov 21, 2005 4:47 pm

Post by kaj » Mon Jan 16, 2006 10:16 pm

Djbower1 wrote:Is your power and ground close to the ecu???

I use D22 for the ground even tho i was told it would mess stuff up but my M300 is perfect.

My M300 reads the same as my tuners Motec wbl.

Hope this helps

Dan
same question for you:
Spunkster wrote:WHat are your settings, what input to you have selcted on teh Hondata for wideband, and what output are you using on the M300?

Djbower1
Posts: 52
Joined: Mon Jan 09, 2006 11:30 am

Post by Djbower1 » Mon Jan 16, 2006 10:19 pm

as soon as photobucket comes back online ill post detailed screenshot

Dan

Djbower1
Posts: 52
Joined: Mon Jan 09, 2006 11:30 am

Post by Djbower1 » Mon Jan 16, 2006 10:23 pm

Oh yer... removed std o2 sensor using nb output on m300.

Image

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Post by Shadow! » Tue Jan 17, 2006 12:29 am

Thanks guys for help. I will check the connections and settings.

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Post by Shadow! » Fri Jan 27, 2006 12:23 pm

Spunkster wrote:WHat are your settings, what input to you have selcted on teh Hondata for wideband, and what output are you using on the M300?
I solved my problems, thanks.

Can I use H22A stock map from Hondata in closed loop ? Or it's not smart usage ? My first target with S300 - fuel economy&good response map (for city cruising) for my ~stock H22A in Civic EK.

H22A stock map looks little strange for me... 450cc current injectors, +15% overall trim, why ? I use stock JDM 340cc injectors.

TheKingPin
Posts: 5
Joined: Tue Oct 11, 2005 11:25 am

Post by TheKingPin » Sun Jan 29, 2006 12:29 pm

Yeah, just go to fuel trim in the parameters section and change the fuel injector size to 340 or so. It'll work fine. Thats what I'm doing right now until I buy my wideband.

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Post by Shadow! » Fri Feb 03, 2006 10:12 am

TheKingPin wrote:Yeah, just go to fuel trim in the parameters section and change the fuel injector size to 340 or so. It'll work fine. Thats what I'm doing right now until I buy my wideband.
Thanks. I did it. From the third attempt :oops:

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

New problem

Post by Shadow! » Tue Feb 28, 2006 1:47 am

Close loop,
idle,
ECT 96'C

wide lambda connected via ELD
ELD disabled
in settings choosed PLX M-series

AF on PLX meter 14.67
AF in SManager 15.16

difference permanent

Marlon88
Posts: 15
Joined: Wed Dec 21, 2005 8:24 pm

Post by Marlon88 » Wed Mar 01, 2006 7:48 am

Shadow! , have you try making the ground wire of the PLX as close to the ECU as possible ?

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Post by Shadow! » Wed Mar 01, 2006 7:54 am

Marlon88 wrote:Shadow! , have you try making the ground wire of the PLX as close to the ECU as possible ?
Yes, I connected PLX ground wire to ECU pin D22.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18086
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Wed Mar 01, 2006 11:06 am

Use the voltage offset in the Wideband Lambda settings. Adjust it either positive or negative until the display and smanager read the same.

Shadow!
Posts: 17
Joined: Wed Apr 06, 2005 4:46 am
Location: Siberia, Russia

Post by Shadow! » Wed Mar 01, 2006 11:12 am

Spunkster wrote:Use the voltage offset in the Wideband Lambda settings. Adjust it either positive or negative until the display and smanager read the same.
Ok.
I used offset -0.24

Locked