O2 heater problem

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
Owenreed1991
Posts: 5
Joined: Wed Jun 07, 2017 2:31 pm

O2 heater problem

Post by Owenreed1991 » Wed Jun 07, 2017 2:39 pm

So I have a 93 Honda Civic with a Frankenstein swap. It's a b20b block with a b18c head with a hondata s300. When I have the hondata plugged in a I start it it throws a code 41 whish is oxygen sensor heater. But if I plug my stock p28 computer in it will start and not throw the code. I chased the wires the two heater wires look ok. The yellow and black gets 12v with the key on and the orange and black doesn't but not sure if it's supposed to. Could someone please point me in the right direction so I can get the dam check engine light to stay off

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: O2 heater problem

Post by Spunkster » Thu Jun 08, 2017 9:15 am

What ECU are you using with the s300?

Owenreed1991
Posts: 5
Joined: Wed Jun 07, 2017 2:31 pm

Re: O2 heater problem

Post by Owenreed1991 » Thu Jun 08, 2017 7:47 pm

Spunkster wrote:
Thu Jun 08, 2017 9:15 am
What ECU are you using with the s300?
The ecu is the computer isn't it. The number on the outside says p-28 like the stock one that was in it.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: O2 heater problem

Post by Spunkster » Fri Jun 09, 2017 10:25 am

Post your calibration.

hazetuning420
Posts: 14
Joined: Sun Jul 14, 2019 7:49 pm

Re: O2 heater problem

Post by hazetuning420 » Tue Jul 16, 2019 2:20 pm

DISABLE 0XYGEN HEATER SENSOR
GOT TO PARAMETERS ON CLOSE LOOPS TABS IS TO DISABLE

Post Reply