Automatic transmission free revs when shifting with 4 bar

FlashPro questions & answers specific to the 2007-2008 US TSX
Post Reply
UTAH TSX
Posts: 23
Joined: Tue Jul 23, 2013 9:18 pm
Location: UTAH

Automatic transmission free revs when shifting with 4 bar

Post by UTAH TSX » Sat Aug 31, 2013 5:48 am

I'm not the only one

Originally Posted by TURBO CU2
Hey I built a turbo setup for my 2009 Acura TSX with auto transmission and used speed factory 4 bar map sensor it does the free rev thing when shifting just like your car did or does, have you figured out what to do ? is it the flash pro settings need your help if you can thanks
His response
I believe there is nothing we can do about that. My friend who supercharged his automatic Civic FD had the same issue while using hondata 4 bar map sensor. I've also tried adjusting all the possible parameters on flashpro. Still doesnt help at all.

What can we do to run more boost ???????????

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18084
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by Spunkster » Tue Sep 03, 2013 4:28 pm

Do you have the calibration it was running off of, and do you have a datalog showing the problem that was using that calibration?

UTAH TSX
Posts: 23
Joined: Tue Jul 23, 2013 9:18 pm
Location: UTAH

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by UTAH TSX » Tue Sep 03, 2013 8:45 pm

Spunkster wrote:Do you have the calibration it was running off of, and do you have a datalog showing the problem that was using that calibration?
I have the calibration but no data log my tuner blew my engine up on the dyno and he erased the datat log
How do I send the flashpro calibration to you
Thank you

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18084
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by Spunkster » Wed Sep 04, 2013 9:35 am

Post the calibration and a datalog showing the problem here. Without these we will not be able to look at the issue.

UTAH TSX
Posts: 23
Joined: Tue Jul 23, 2013 9:18 pm
Location: UTAH

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by UTAH TSX » Thu Sep 05, 2013 7:34 pm

Here is the calibration anything look odd ????
Attachments
Scott dyno tune.fpcal
(14.9 KiB) Downloaded 258 times

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8815
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by Hondata » Fri Sep 06, 2013 10:26 am

You need to keep the AFM enabled (and reading air flow) with the AT.
Hondata

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18084
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by Spunkster » Fri Sep 06, 2013 10:47 am

We need the datalog showing the problem.

UTAH TSX
Posts: 23
Joined: Tue Jul 23, 2013 9:18 pm
Location: UTAH

Re: Automatic transmission free revs when shifting with 4 ba

Post by UTAH TSX » Fri Oct 04, 2013 1:21 pm

Hondata wrote:You need to keep the AFM enabled (and reading air flow) with the AT.
That fixed it, re installed the AFM in turbo intake pipe and took the 2 IAT wires out of the plug and hooked them to the IAT sensor right before the throttle body, runs and shifts perfect.

Thank you for the great products and support

see UTAH TSX on acurazine second gen. TSX

Post Reply