Ecu self resets

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
watchout221
Posts: 15
Joined: Sun Jan 21, 2018 3:18 pm
Location: Medford OR

Ecu self resets

Post by watchout221 » Mon May 28, 2018 2:36 pm

ECU keeps resetting itself back to factory parameters what would cause this

crluver123
Posts: 135
Joined: Tue Oct 10, 2006 10:13 pm

Re: Ecu self resets

Post by crluver123 » Tue May 29, 2018 6:03 am

Which version board is it?
if it's a version 1, green board, its the early sign of the on-board battery dying.

watchout221
Posts: 15
Joined: Sun Jan 21, 2018 3:18 pm
Location: Medford OR

Re: Ecu self resets

Post by watchout221 » Tue May 29, 2018 6:05 pm

it the white board

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18088
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Ecu self resets

Post by Spunkster » Wed May 30, 2018 9:43 am

What is leading you to believe it is a factory parameter? What exactly are the symptoms?

watchout221
Posts: 15
Joined: Sun Jan 21, 2018 3:18 pm
Location: Medford OR

Re: Ecu self resets

Post by watchout221 » Wed May 30, 2018 10:43 am

after I load a tune to the ecu then drive it turn off the key then try to start it the injectors are set back to 240 none of the settings are the same car wont start back up I have to reload the tune back to the ecu every time I drive the car

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18088
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Ecu self resets

Post by Spunkster » Wed May 30, 2018 11:10 am

What is the serial number that is on the s300?

From Help, About, what is the version of software you are using?

Are you downloading the calibration form the s300 every time you upload?

Can you explain in detail exactly how you are opening, loading and uploading the calibration to your ecu?

watchout221
Posts: 15
Joined: Sun Jan 21, 2018 3:18 pm
Location: Medford OR

Re: Ecu self resets

Post by watchout221 » Sat Jun 02, 2018 7:47 am

Sorry for the late reply. Serial is 31801 software is 2.6.6.... although I may have fixed the issue but I'm not 100% on that lol but so far my map is staying the same and this is the second day with out issue car starts just fine if I retrieve the calibration from the ecu the map sensor is still set at 4bar not back to stock also my injectors are still 1000cc with correct dead times not back to 240cc. I'm unsure if it had to-do with my battery cables being a bit lose or the liquid tape I used finishing my tuck witch i cut out an resolder an replaced with shrink tube and so far she's back 😁 lol. I do appreciate the help so thank you!! Also on a different matter I wired my aem wideband to A25 for 12v A26 ground and D14 5v an set the imput source d14 02 I'm really confused if that's right. All the back an forth on here If someone could tell me if that's right or wrong that would be awesome

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18088
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Ecu self resets

Post by Spunkster » Mon Jun 04, 2018 9:27 am

I would not recommend using d14 as it cannot see the full voltage range. Use the ELD input or one of the alternate inputs.

Post Reply