SManager V1.4.7 (beta)

s300 and SManager software questions & answers
User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

SManager V1.4.7 (beta)

Post by Hondata » Wed Apr 14, 2010 8:44 am

V1.4.7 (16 April 2010)

Download here

Changes:

• Added crankingfuel tables.
• Added an option to check for beta version updates.
• Correct pressure display psi unit. (Pressure values shown in psi were incorrectly calculated high by approximately 1.2%. Existing calibrations may show corrected values ~1.2% lower, but the underlying pressure values are unchanged, and the calibration will run identically.)
• Added Indicator display type.
• Fixed problem which would occasionally reset ECU depending on parameter options.
• Add instructions for installing a Boost Control Solenoid suppression diode.
• Fixed problem where boost control duty would stay at 0% after gear shift.

Detail:

We've added the complete cranking fuel tables. There is a base pulse table, indexed by coolant temperature, which is then adjusted for cranking rpm and air pressure. From there the pulse is adjusted for injector size and cranking fuel trim.

Check for updates now can check for beta updates as well.
Image

Don't panic with the change in the psi pressure units - it is display only. Only don't need to re-tune your car.

A new display type, the indicator, allows you to show on/off conditions.
ImageImage

However, the indicator is not limited to just on/off sensors. You can use the warning max and min to show other conditions. eg a shift light
Image

Lastly, we've fixed a problem where the ECU would reboot (very quickly) from time to time, depending on the exact parameter settings and engine speed. I'd like people to test this version as well to see if this was also causing the boost control inconsistencies.
Last edited by Hondata on Tue May 18, 2010 8:14 am, edited 2 times in total.
Hondata

m_sasso
Posts: 17
Joined: Tue Oct 07, 2008 5:33 pm

Post by m_sasso » Wed Apr 14, 2010 9:39 pm

As always, thank you!

Brevity
Posts: 4
Joined: Thu Mar 13, 2008 8:33 pm
Location: St Thomas USVI

error downloading

Post by Brevity » Fri Apr 16, 2010 7:04 am

I tried downloading the beta version but i'm getting an error saying files corrupted.I have windows 7

albastiki
Posts: 25
Joined: Sat Mar 01, 2008 4:30 am
Location: kingdom of bahrain

Post by albastiki » Thu Apr 22, 2010 6:23 pm

as always thanx :wink:
albastiki

boostedcivicsir
Posts: 78
Joined: Sun Feb 22, 2004 1:20 pm

Post by boostedcivicsir » Mon May 03, 2010 6:11 pm

cranking fuel trim YES..........this should fix my hot start issue!!!!!!

airshifter
Posts: 40
Joined: Wed May 18, 2005 7:05 pm
Contact:

Post by airshifter » Wed May 05, 2010 12:26 am

It also appears that it has fixed my boost controller issues. Several of my customers thank you dearly

bsclywilly
Posts: 7
Joined: Sat May 30, 2009 11:02 pm

Post by bsclywilly » Tue May 18, 2010 7:15 am

Fixed the issue of ECU resetting for us.

Another problem that seems to have gone away is when we were using wideband signal for closed loop, intermittently (although more often than not) when the car went in to closed loop conditions the wideband signal would go to ~9:1AFR. As soon as we got out of CL condition, it would read correctly.

@Brevity: Running windows 7 without any problems.

Thanks.

scttydb411
Posts: 90
Joined: Sun Jul 23, 2006 11:10 am

Post by scttydb411 » Thu May 20, 2010 11:46 am

no more ecu resets...yay!
wideband closed loop still gliches after 10-15 min of driving with correct values and target voltage set correctly.
narrowband works great.
HONDATA DEALER/TUNING IN ATLANTA!!
DIGITALBOXTUNING
678-614-3596

bsclywilly
Posts: 7
Joined: Sat May 30, 2009 11:02 pm

Post by bsclywilly » Mon May 24, 2010 6:55 am

You're right. Still having problem with wideband closed loop. Was trying to figure out if it whether it's a problem with the ECU or wideband controller.

Martian
Posts: 169
Joined: Sun Aug 20, 2006 4:23 pm
Contact:

Post by Martian » Mon May 24, 2010 12:04 pm

Did anyone else start having datalogging issues on this version? I'm only getting 5 second logs now. never had any issues before and this is the only change.
thank you, thank you, I'm here all week

nalsv
Posts: 16
Joined: Tue Jun 01, 2010 3:48 pm

Post by nalsv » Tue Jun 01, 2010 3:56 pm

Martian wrote:Did anyone else start having datalogging issues on this version? I'm only getting 5 second logs now. never had any issues before and this is the only change.
yes i also am having the same or similar issue it was fine until i updated to 1 4 7 0 now i get about 5 to 45 seconds of normal datalogging then it freezes up and vista says program not responding ??? i am going to try and re install.. any advice on this

allm0t0rGSR
Posts: 117
Joined: Tue Jun 23, 2009 10:51 pm

Post by allm0t0rGSR » Tue Jun 01, 2010 4:19 pm

me too i am only able to datalogging 4 1 minute or less ^

ITR 1102
Posts: 148
Joined: Sun Sep 10, 2006 9:52 am
Location: Topeka, KS
Contact:

Post by ITR 1102 » Tue Jun 01, 2010 4:27 pm

mine works fine. datalogged for an hour and 15 minutes straight yesterday.

ECU does not reset by itself (randomly while driving) anymore! yay!
I don't use PWM boost control, so I can't test that out for you.

The ECU used to reboot at least once every drive if I was on the highway. No issues since uploading calibration on the Beta version.

Martian
Posts: 169
Joined: Sun Aug 20, 2006 4:23 pm
Contact:

Post by Martian » Tue Jun 01, 2010 5:53 pm

Datalogging is the only issue I'm finding. Not sure what is causing it. Doesn't seem to matter if I use on board, or pc. HONDATA, any thoughts?
thank you, thank you, I'm here all week

newsoltsc
Posts: 98
Joined: Fri Oct 09, 2009 11:49 am
Location: Bay Area, CA
Contact:

Post by newsoltsc » Tue Jun 01, 2010 11:54 pm

Datalogging has been fine for me.
-Jose

Post Reply