need help with a tune

FlashPro questions & answers specific to the 2006-2011 Americas Civic Si
all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

need help with a tune

Post by all-black » Tue Aug 04, 2009 11:09 pm

i went today and dyno tuned my car on a dyno jet. spent about 4 hours on the dyno trying to tune the car. current setup
injen cold air intake
hondata img
throttle body spacer
ported rbc manifold
rdx injectors
bp racing stage 2 cams/ valve train
dc race header
megan mid pipe
magnaflow axle back

turned out very disapointing
207hp and 151tq
horrible numbers for the amount of mods, attatched is a data log of a dyno run this is what the car ran over and over again, couldnt get anything else out of if.
if anyone has any help to knowing why this is running so poor?

here is a dyno printout
Image

http://i88.photobucket.com/albums/k190/ ... G_0534.jpg
Attachments
datalog_08.fpdl
(39.41 KiB) Downloaded 99 times
dyno_08.fpcal
here is my calibration
(73.04 KiB) Downloaded 100 times

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 12:16 pm

here is the data log
Attachments
datalog_08.fpdl
datalog
(39.41 KiB) Downloaded 97 times

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 12:16 pm

here is the calibration
Attachments
dyno_08.fpcal
last calibration
(73.04 KiB) Downloaded 99 times

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 12:30 pm

street driving data log
Attachments
street driving.fpdl
street driving
(1.79 MiB) Downloaded 95 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18082
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Wed Aug 05, 2009 2:35 pm

It may just be that this combination of parts is not able to make any more power. Or you have a restriction in the exhaust.

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 2:37 pm

i would go with that but there are several people with this setup making very good numbers. i think vtec is not engauging.

silverspoon1996
Posts: 46
Joined: Sun May 10, 2009 3:46 am

Post by silverspoon1996 » Wed Aug 05, 2009 2:46 pm

get rid of the DC sports header and get a real header that makes good power. Thats is your biggest bottle next from a quick glance.

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 2:47 pm

also the car pulls the way it should under 3/4 throttle but wide open the car just doesnt go

vtecz
Posts: 5
Joined: Sun Oct 26, 2008 5:25 pm

Post by vtecz » Wed Aug 05, 2009 3:31 pm

What about the ignition retard? It's pulling 4 degrees out.
Did you tune the ignition tables at all?

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 6:24 pm

i personally didnt tune the car but yes a lot. i really think it has something to do with load and rpm. if i drive the car in first and press the gas to accel you can feel vtec engauge but if the car is in any other gear vtec doesnt seem to engauge properly and if in 3 4 or higher it doesnt seem to engauge at all. under light throttle about vtec the car bucks and seems to want to engauge but wont.

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Wed Aug 05, 2009 6:43 pm

your header don't match your mods

you need a Buddy club or Hytech

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Wed Aug 05, 2009 7:17 pm

i understand i need a better header. but that is not the reason why the bad tune. why the car runs good under partial throttle but not full throttle.

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Thu Aug 06, 2009 3:46 am

all-black wrote:i understand i need a better header. but that is not the reason why the bad tune. why the car runs good under partial throttle but not full throttle.
for sure the vtec is engaging

a Civic k20z3 when the vtec don't work make this

green with vtec, red without

Image

I think you need to try some dyno pull 75% and 100% throttle to see the difference

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Post by all-black » Thu Aug 06, 2009 7:17 am

i dont really have the money right now to pay to dyno the car like i did the other day i spent 4 hours on the dyno it gets expensive... i dont mind dynoing the car again but i want to know where my problem is or some kind of idea what is the difference im seeing between part open throttle and wot.... it seems the ecu is not sensing load properly.... its just two totally different cars with throttle position

dellas
Posts: 8
Joined: Thu Jul 09, 2009 2:45 pm

Post by dellas » Thu Aug 06, 2009 8:10 pm

VTEC seems to be engaging, you wouldn't have that much power if it wasn't.

You definitely have a bottle neck somewhere.

What size is your exhaust piping? Your setup may be asking for minimum 65mm.
Correct me if wrong but I think the stock TB is 60mm, you may want to try a bigger one or bore the stock one to 64.5mm max(Kingmotorsports offers this service).
Those big cams may be asking for more airflow than your current setup is providing.

You can also recheck your cam timing to see if the cams are properly lined up.

Locked