Horrible missfire

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
Briefx
Posts: 9
Joined: Wed Jul 27, 2022 6:18 pm

Horrible missfire

Post by Briefx »

I have a stock b18a1 in my crx with a obd1 s300 ecu. I was having a problem with my ecu where the green light next to the chip wouldn’t light up and wouldn’t run but I reloaded my tune and it seemed to fix that problem. I’m not having a problem where it revs fine below 4.3k rpm but when it gets past that it like cuts up or misfires and my tach needle jumps all over the place.
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 22798
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Horrible missfire

Post by Spunkster »

Are you using resistor or non-resistor type spark plugs?
Briefx
Posts: 9
Joined: Wed Jul 27, 2022 6:18 pm

Re: Horrible missfire

Post by Briefx »

I’m not sure. It ran fine before I let the car sit for Probaly 2 months. I noticed today as it starts breaking up and misfiring that the cel will come on and in smanager it’ll say 13 new cel for about a second then it goes away
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 22798
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Horrible missfire

Post by Spunkster »

You need to check the spark plugs.
Briefx
Posts: 9
Joined: Wed Jul 27, 2022 6:18 pm

Re: Horrible missfire

Post by Briefx »

Yeah so i found out their the autolite iridum xp's i believe those are resitor spark pluigs
Briefx
Posts: 9
Joined: Wed Jul 27, 2022 6:18 pm

Re: Horrible missfire

Post by Briefx »

https://youtube.com/shorts/LtF0pJ__Xj0?feature=share Heres a link of it doing it. sometimes whenever its missfiring like that itll clear my tune? and ill have to open and close smanager and reload the tune to fix it
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 22798
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Horrible missfire

Post by Spunkster »

Post the calibration and a datalog showing the issue.
Post Reply