air con problem

s300 and SManager software questions & answers
haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

air con problem

Post by haRRibo »

Hello

Run on 5gen Prelude 2,2 vtec turbo and have a problem with AC.

S300-5143

My AC compressors clutch is still on, there is ground signal from ECU sended to the compresor clutch relay after ignition is turned on.
Doesn´t matter if the AC is on or off.

I have an adaptor harness. All pins on the harness are correct for the A/C.

On OBD1 the pin for the A/C relay is A15 and the pin for the A/C switch ia B5
On the OBD2a the A/C relay is A17 and the pin for the A/C switch ia C5

I did a double check of all cables and are OK.

With original ECU it is OK.

In SManager , in online sensors is at ACCL line still blue dot. It means something???

Thank you for help

Hopoefully you will understand my bad - Europe english

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

Have you tried this with a different OBD1 ECU?

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

No I haven´t.

Do you think use this hondata with different ECU?

It can be hardware problem?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

It could be a problem with the ECU.

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

I took S300 out of ECU mother board and it is OK.

Also I took another P28 ECU without S300 and it is OK , there is not a ground signal from ECU sended to the compresor clutch relay after ignition is turned on.

So the problem can be be the S300???

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

Post your calibration as well as a datalog showing the issue.

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

my calibration is here
Attachments
last log.skl
(42.69 KiB) Downloaded 23 times

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

I ordered new S300 V3 and let you know if it help.

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

So I bought a new Hondata S300 with clean ECU and I have a same problem like before.

But it must be a problem with my settings in calibration because If is virgin Hondata S300 installed (without my calibration downloaded) there is not a ground signal from ECU sended to the compresor clutch relay after ignition is turned on.

Can someone have a look on my calibration posted higher?

On picture below you can see my ACCL is still on.
Attachments
ACS.png
ACS.png (68.97 KiB) Viewed 338 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

Does the AC work with the stock ECU?

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

Yes it does.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

Post a datalog showing the issue.

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

On this picture is screenshot of problem: (ACCL is still ON, although engine is not running, but ACC button is turned off)

If I will delete all settings from Hondata, ACCL will be OFF.
Attachments
last log.skl
(42.68 KiB) Downloaded 11 times
ACS.png
ACS.png (68.97 KiB) Viewed 318 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18381
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

That is the calibration and not the datalog. I need to see the actual datalog not a screenshot.

haRRibo
Posts: 15
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

Hope this is it
Attachments
Datalog-200118-000.s3d
(387.71 KiB) Downloaded 15 times

Post Reply