Flash pro can’t connect to ecu lights crazy on dash no start

2012+ US/Canadian Civic Si / 2013+ ILX
Post Reply
Huma
Posts: 2
Joined: Sat Apr 06, 2019 6:56 am

Flash pro can’t connect to ecu lights crazy on dash no start

Post by Huma » Sat Apr 06, 2019 7:30 am

2012 civic si. Flash pro sees obd2 but not ecu. Checked all fuses there good. Lights on dash going crazy brake tpms charge so on. Battery is full charged turns over won’t fire up. Any advice is ecu fried. Also flash pro isn’t seeing my sons trucks ecu. It does the same the just a slow flashing green light. Lab top sees flash pro obd2 but not ecu.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17775
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Flash pro can’t connect to ecu lights crazy on dash no start

Post by Spunkster » Mon Apr 08, 2019 9:17 am

Try unplugging the O2 sensors and see if the problem goes away, If it does then you have a short in the wiring of the o2 sensors.

Huma
Posts: 2
Joined: Sat Apr 06, 2019 6:56 am

Re: Flash pro can’t connect to ecu lights crazy on dash no start

Post by Huma » Mon Apr 08, 2019 12:39 pm

SO I WAS CHANGING MY BATTERY AND POSTS. THE 2 WIRES ON THE NEG CABLE GOING TO THE CHARGE SENSOR. THEY GOT GROUNDED WHILE THE CAR WAS RUNNING. AFTER THAT CAR NEVER STATED BACK.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17775
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Flash pro can’t connect to ecu lights crazy on dash no start

Post by Spunkster » Mon Apr 08, 2019 2:41 pm

That would have been good information to include in the first post. It sounds like you have damaged something in the vehicle and may have damaged the ECU. I would recommend putting your ECU in a known working vehicle and then see if the FlashPro will connect and allow you to return to stock and unlock it.

Post Reply