Fuel Gauge issue ?

FlashPro Manager software
Post Reply
AlexWoods
Posts: 7
Joined: Sat Jul 07, 2012 2:15 am
Location: N.W.Italy
Contact:

Fuel Gauge issue ?

Post by AlexWoods » Sat Jul 07, 2012 2:33 am

- FlashPro SN.: FP-SI-INT-21298
- FlashPro Manager version : 1.2.8.0
- Vehicle : Honda Civic Type R FN2 euro
- ECU: 37820-RSP-E02
- Problem:

I have flashed the Civic Typer R EURO with flashpro Group N and I have noticed a malfunction in the fuel gauge. When the gasoline is low and the fuel-alert lights, if I supply with less than 10 liters the fuel gauge doesn't reset the status and still indicates the previous liters amount and the Km left, and fuel-alert lights. It happens even if I return to stock the ECU with flashpro.
Before using the flashpro with the ECU original (virgin), it didn't happen.

Thanks, best regards.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by Hondata » Sun Jul 08, 2012 7:06 am

What is the original ECU part number for this vehicle?
Hondata

AlexWoods
Posts: 7
Joined: Sat Jul 07, 2012 2:15 am
Location: N.W.Italy
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by AlexWoods » Sun Jul 08, 2012 9:48 am

- ECU Part Number: 37820-RSP-E02

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by Hondata » Sun Jul 08, 2012 10:10 am

Do you have two ECUs? If so, what is the part number of each ECU?
Hondata

AlexWoods
Posts: 7
Joined: Sat Jul 07, 2012 2:15 am
Location: N.W.Italy
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by AlexWoods » Mon Jul 09, 2012 2:35 am

No, I have only one ecu, the stock now reflashed with flashpro.
When the ecu was virgin: no problem with the fuel gauge.
After reflash with flashpro : problem with the fuel gauge.
After return to stock with flashpro : issue persists.

Thanks

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by Hondata » Mon Jul 09, 2012 8:25 am

It should not be a problem once you return to stock. Can you upgrade the newest version (1.3.3 later today), and test with return to stock for at least one full tank of fuel?
Hondata

AlexWoods
Posts: 7
Joined: Sat Jul 07, 2012 2:15 am
Location: N.W.Italy
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by AlexWoods » Mon Jul 09, 2012 10:02 am

Not yet, I'll do in the next days. Thanks

ash_rage
Posts: 26
Joined: Sun Sep 25, 2011 3:03 am

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by ash_rage » Tue Jul 10, 2012 4:44 am

This is due to the shape of the fuel tank in the FN2, you need more than 10 litres put in for it to register on the fuel gauge. The issue is nothing to do with Flashpro.

The fuel tank is under the front seats and is wide and flat. The fuel gauge sender only moves 3 inches from top to bottom and so is not that accurate. This means to get it to move, so it will register, you need to fill up with more

Details on the FN2 fuel tank:

http://www.civinfo.com/wiki/index.php?t ... uge_sender

Example threads were this problem has been reported (there are many more)

http://www.civinfo.com/forum/electronic ... gauge.html

http://www.civinfo.com/forum/engines-tr ... ading.html

http://www.civinfo.com/forum/engines-tr ... oblem.html

http://www.civinfo.com/forum/electronic ... zzled.html

AlexWoods
Posts: 7
Joined: Sat Jul 07, 2012 2:15 am
Location: N.W.Italy
Contact:

Re: Fuel Gauge issue ?

Post by AlexWoods » Tue Jul 10, 2012 12:45 pm

OH MY GOD ! :O

Thank you !

Post Reply