sad day on the dyno please help

Calibrations for S-Manager - Use all calibrations at your own risk (dyno tuning recommended)
Locked
d16turbocivic
Posts: 2
Joined: Sun Jul 09, 2006 8:04 pm
Location: oregon
Contact:

sad day on the dyno please help

Post by d16turbocivic » Sun Jul 09, 2006 8:19 pm

Any help would be deaply apreciated, i have a d16y5, hondata s300 professionally installed and tunned (whatever that means) lol, cp pistons 0.20 over bore, eagle rods, 255 walbro fuel, 450cc injectors, port and polished head, clutch masters stage 4, full exhaust 2.5, skunk2 mega power muffler, t3 custom turbo kit, intercooled, 10psi,

now to the problem, the best numbers i could put up in 3 runs at 10psi is 137.1whp @ 5200rpm 143.7 torque @ 4900rpm, this was done on a mustang dyno, ive checked everything possible under the hood, my compression test came out fine same with leak down 2-3% in each cylinder. the only thing i can think of is my tunning calibrations, please if anyone thinks they can help let me know ill be more than happy to email you my calibrations, thanks again for your time mike,
Attachments
turbop28hondata.skl
here is my current calibration
(16.25 KiB) Downloaded 433 times

x2gold
Posts: 13
Joined: Fri Mar 17, 2006 7:42 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by x2gold » Tue Jul 11, 2006 6:44 pm

mike, we gotta fix this.. is this a new or used turbo?
Learning about S300 of course.

d16turbocivic
Posts: 2
Joined: Sun Jul 09, 2006 8:04 pm
Location: oregon
Contact:

reply

Post by d16turbocivic » Tue Jul 11, 2006 7:10 pm

its a new turbo, not a garrett unfortanatly, but it spools just fine. i have maybe 500 miles on it

cinq
Posts: 25
Joined: Sat Feb 14, 2004 10:15 am
Location: Philadelphia
Contact:

Re: sad day on the dyno please help

Post by cinq » Thu Jul 13, 2006 12:58 pm

I would try a different ECU just to check if everything is working in order. Yesterday I was helping someone tune a stock h22 with my chipped p28 ecu using crome...ran a couple of runs...but the car doesnt seem like it's 100%. It made 114whp! Checked everything..change the plugs...A/F was at 13.8. Couldn't figure out..so we tried another ecu..same map loaded on the Ostrich...boom..made 175WHP!


So...try another ecu with someone and see...good luck.

x2gold
Posts: 13
Joined: Fri Mar 17, 2006 7:42 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by x2gold » Fri Aug 04, 2006 7:22 pm

So...try another ecu with someone and see...good luck.

Give it a bump..
Learning about S300 of course.

SOHC_STUDENT
Posts: 50
Joined: Fri May 05, 2006 5:11 am
Location: Kentucky
Contact:

Post by SOHC_STUDENT » Fri Mar 28, 2008 10:42 am

more torque than horsepower? thats not right

what exhaust are you running?

Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Post by Lazysk8r2 » Sat Mar 29, 2008 11:03 am

what size downpipe and intercooler piping are you using do u have the stock cat on?

sfastcar
Posts: 7
Joined: Tue May 06, 2008 8:31 am

Post by sfastcar » Wed May 07, 2008 10:25 pm

check your timing, looks kinda low, and second are you running dsm 450?. 2nd gear or 3rd gear pulls and what tranny.

going back to the dyno soon?

Locked