B16 turbo Vtec problems

Calibrations for S-Manager - Use all calibrations at your own risk (dyno tuning recommended)
Post Reply
joe ray perales
Posts: 5
Joined: Fri Jan 09, 2015 11:11 pm

B16 turbo Vtec problems

Post by joe ray perales » Fri Aug 21, 2015 6:52 pm

When Vtec engauges car dies.last week took it for a tune an couldn't figure out the problem.tried b16 turbo an stock b16 calibration.only thing I came up with is if I'm making an boost before Vtec engauges the car falls flat on its face.

B16 block gsr head
Gsr cams
Sk2 manifold
Stock injectors
Stock map
Nippon piston 8.8 comp.
Stock rods
3"open down pipe
jrp86

AREA876
Posts: 400
Joined: Tue Jun 15, 2010 6:14 am
Location: Jamaica

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by AREA876 » Sat Aug 22, 2015 9:10 am

Post calibration and datalog of the problem

joe ray perales
Posts: 5
Joined: Fri Jan 09, 2015 11:11 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by joe ray perales » Sat Aug 22, 2015 2:23 pm

I've never download to this form can some please explain how
jrp86

AREA876
Posts: 400
Joined: Tue Jun 15, 2010 6:14 am
Location: Jamaica

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by AREA876 » Sat Aug 22, 2015 8:17 pm

If you have your calibration and datalog saved on your PC just click on the attachment tab in the post a reply and add it to the post.

joe ray perales
Posts: 5
Joined: Fri Jan 09, 2015 11:11 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by joe ray perales » Sun Aug 23, 2015 10:17 am

i tried to download from desktop but it say error invalid extension not sure what im doing wrong
jrp86

cbye
Posts: 37
Joined: Wed Jun 17, 2015 11:43 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by cbye » Mon Aug 31, 2015 8:54 am

Sounds like a fuel cut off from protection. Check all of your parameters!!! Im assuming you have a wideband?? the provided calibrations need to be tailored to your setup!!!! Check lean Protections!!! SUCH Nice feature!!!!!! I didn't use them until I cracked welds on manifold!!! not sure if was lean situation or just cheap manifold!!! but im back in action and using them=) PEACE OF MIND!!!!

3gdean
Posts: 2
Joined: Tue Oct 14, 2014 1:01 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by 3gdean » Fri Sep 11, 2015 2:00 am

had the same issue,
mine was tooo much fuel

datalog it and see if there is a step in fuel at cam switch

Monnoracing
Posts: 110
Joined: Sun Aug 28, 2011 11:41 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by Monnoracing » Mon Sep 14, 2015 2:20 am

stock injectors is your problem here is a b16 tune I made. Stock injectors max out in vtec at 3.8lbs at 5k rpm around that point.
Attachments
Joe Perales.skl
(40.63 KiB) Downloaded 126 times

joe ray perales
Posts: 5
Joined: Fri Jan 09, 2015 11:11 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by joe ray perales » Sat Oct 03, 2015 2:12 pm

It's been a while scene I've been on this form.thanks for the replies!the car has been sitting for two months an now I tried to drive an it won't Rev passed 2000 rpm only 5-10sec ofter start will it rev passed 2g. Anybody have any suggestions
jrp86

AREA876
Posts: 400
Joined: Tue Jun 15, 2010 6:14 am
Location: Jamaica

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by AREA876 » Sun Oct 04, 2015 5:26 pm

Use the current SManager version 2.5.0.0

brozinic
Posts: 1
Joined: Thu Oct 10, 2013 12:38 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by brozinic » Wed Oct 07, 2015 11:30 pm

You can't run stock injectors with boost!! Look out so you don't throw away your motor...

Stock the injectors are at 100% duty and there's just the fuel pressure that's difference so you really don't have much to play with and especially no boost!!

joe ray perales
Posts: 5
Joined: Fri Jan 09, 2015 11:11 pm

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by joe ray perales » Mon Oct 12, 2015 11:53 am

Ok I update s300 software an rewired the engine harness an both problems are gone but now I have a new problem... Afr bounces from 11. To 16. When I rev/hold 3000 an I'm afraid to drive to tuner that way any suggestions
jrp86

payam.fox
Posts: 1
Joined: Tue Oct 04, 2016 11:47 am

Re: B16 turbo Vtec problems

Post by payam.fox » Tue Oct 04, 2016 11:50 am

hey i,m having the same problem before vtec it cuts everything so the car falls down lol , and v tec is not working at all . i think the problem is my harness , can you tell me what you did to fix the problem ??

Post Reply