o2 sensor question for cel 43 S200

Hondata installation questions / answers / issues.
Post Reply
jordanfosterssn
Posts: 12
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:52 am

o2 sensor question for cel 43 S200

Post by jordanfosterssn »

I've recently got a code 43 and need to change my o2 sensor and when i went to change out my bad one i realized i had a wideband sensor after i had already purchased a o2 sensor for my h22a running on a S200 and was wondering if i will be alright with running a regular o2 sensor since i don't have a wideband gauge so i don't have to go out and spend another $80 for a new wideband sensor

thanks in advance

Jordan Foster
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19266
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

What wideband to you have?
jordanfosterssn
Posts: 12
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:52 am

Post by jordanfosterssn »

there is no gauge it's just a wideband o2 sensor from a previous owner that happened to go bad on me

there is a whole in the dash that the guy i bought the car from says he thinks the owner before him had some kind of a/f gauge but he isn't sure either especially judging by this one random red wire that is tapped on of the wires on the tail can't remember which one though and i haven't tried to trace it yet either
jordanfosterssn
Posts: 12
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:52 am

Post by jordanfosterssn »

ultimately what i'm thinking about doing is just putting s300 in from my h22-t hatch and putting it in my prelude sending my s200 p28 to y'all to convert it to s300

but that brings another question if i take the s300 from a boosted setup and put a n/a map on it will it freak the s300 out at all if i want to put the boosted map back on it when i get my new s300 back from y'all? or do you think it will go smoothly?
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19266
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

A wideband sensor without a wideband controller will not work. Without know exactly what you have it is difficult to.

An s300 can handle any type of setup.
jordanfosterssn
Posts: 12
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:52 am

Post by jordanfosterssn »

yea the plug was wired on the tail i have no clue but it just started throwing the cel last week and i've had the car for 2700 miles without a hitch until this came up
i don't know what kind of wideband sensor it is i even called a bosch tech and gave him the numbers off of the sensor and he didn't even know what it was but i just know that it's a wideband sensor and ever since i started getting the cel my gas mileage has become terrible and my car is running weird so i dunno
jordanfosterssn
Posts: 12
Joined: Mon Aug 31, 2009 10:52 am

Post by jordanfosterssn »

also it's a 94 prelude with h22a bone stock running s200 on p28
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19266
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

I would suggest you take the vehicle to the nearest Hondata dealer and have them check it out for you.
Post Reply