map sensor reading boost engine off

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
Aliecb7
Posts: 4
Joined: Wed May 13, 2020 11:19 am

map sensor reading boost engine off

Post by Aliecb7 »

vehicle - 1990 accord
engine - is f20b using stock map sensor on tb
tried the factory map on firewall reading 20 to 22 psi boost same with tb map sensor tried another tb map sensor same thing car will not start and run its flooding out

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18746
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: map sensor reading boost engine off

Post by Spunkster »

If a MAP sensor is wired incorrectly even for a instant, it will damage it and it will not read correctly.

When was this last working?

Aliecb7
Posts: 4
Joined: Wed May 13, 2020 11:19 am

Re: map sensor reading boost engine off

Post by Aliecb7 »

The factory map on firewall was working fine just before I pulled the motor to turbo . The map was never taken out it was left in the car it has its own factory wiring straight to ecu

Aliecb7
Posts: 4
Joined: Wed May 13, 2020 11:19 am

Re: map sensor reading boost engine off

Post by Aliecb7 »

If I unlug the map sensor it goes straight to max boost

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18746
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: map sensor reading boost engine off

Post by Spunkster »

Double check the wiring, if it was fine before removing things from the engine bay. Try the ECU in a known good vehicle to see if it reads correctly.

Aliecb7
Posts: 4
Joined: Wed May 13, 2020 11:19 am

Re: map sensor reading boost engine off

Post by Aliecb7 »

will try that today or tomorrow thank you

Post Reply