P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
excaliburcombo
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2014 4:23 pm

P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by excaliburcombo »

Hi hondata

Need advice my car suddenly prompt error code today. Before this (latest last 2 day) car run just fine with no issue. Off engine and turn on switch the check light blink (error 13) without short the brown connector. Upon check from SManager found it got 3 error code. 13-Baro 16-INJ 14-IAC. Reset back ecu also still having same issue. I put back original ecu P2T seem running like normal.

- serial number of the s300 inside the ECU - 2076
- version of software being used (Help, About)- 2.7.5.0
- the calibration (attachment)
- a datalog of a problem (attachment)
- what sort of vehicle you have - EK4 B16 JDM
- what sort of ECU you are using - P72 JDM
- anything about the car which has been modified from stock which may affect the ECU.
- a specific description of the problem - above
Attachments
11may20.s3d
(170.58 KiB) Downloaded 3 times
b16ITRcamsbr1a.skl
(47.86 KiB) Downloaded 3 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18786
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by Spunkster »

Send a picture of the inside of the ECU in question.

excaliburcombo
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2014 4:23 pm

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by excaliburcombo »

Here the ecu pic
Attachments
IMG_1634.jpg
IMG_1634.jpg (3.11 MiB) Viewed 165 times
IMG_1635.jpg
IMG_1635.jpg (2.98 MiB) Viewed 165 times
IMG_1636.jpg
IMG_1636.jpg (3.15 MiB) Viewed 165 times
IMG_1637.jpg
IMG_1637.jpg (3.09 MiB) Viewed 165 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18786
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by Spunkster »

You have a JDM ECU and it does not have all the circuitry that a US ECU has. You will need to disable the errors in the calibration for codes 13 and 16. If you get an IAC error then there is either a problem with the idle controller, the wiring, or the ECU.

excaliburcombo
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2014 4:23 pm

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by excaliburcombo »

Spunkster wrote:
Tue May 12, 2020 10:50 am
You have a JDM ECU and it does not have all the circuitry that a US ECU has. You will need to disable the errors in the calibration for codes 13 and 16. If you get an IAC error then there is either a problem with the idle controller, the wiring, or the ECU.
Thanks. Will try to narrow down first. Before this from calibration the baro and injector check already disable but weird it prompt error.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18786
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by Spunkster »

Make sure you have uploaded to the ECU after making changes.

excaliburcombo
Posts: 44
Joined: Fri Mar 07, 2014 4:23 pm

Re: P72 JDM S300J V2 kept prompt error code 13,16 and 14

Post by excaliburcombo »

Update for this issue found out the ECU micro processor unit goes bad.

Post Reply