air con problem

s300 and SManager software questions & answers
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

The engine is not running in that datalog.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

sorry for late

can you please look on this?
Attachments
Datalog-200216-000.s3d
(325.96 KiB) Downloaded 20 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

In this datalog your engine does not appear to be running.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

sorry for late

can you please look on this?
Attachments
Datalog-200331-001.s3d
(4.55 MiB) Downloaded 13 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

The ACSW is not showing on, so there may be a problem with your adapter harness you are using.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

All pins on the harness are correct for the A/C.

On OBD1 the pin for the A/C relay is A15 and the pin for the A/C switch is B5
On the OBD2a the A/C relay is A17 and the pin for the A/C switch ia C5

I did a double check of all cables and are OK.

But I can buy a new one.

Can you reccomend me any good adapter harness????

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

What is the part number on your ecu?

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

These numbers are on my ECU:

37820-P30-G00
775-104361 1A14

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

Remove the s300 and cut J1, this will allow the ECU to run as stock. See if it works properly then.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

I removed the s300 and connected the ECU to the car.

The ground signal to the AC clutch disappeared. Looks OK.

But I can't run the car with this ECU without hondata because is from 1,6 engine and I have 2,2 turbo.

Do I have to still cut J1?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

J1 must be reconnected to use the s300.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

OK I did it.

The ground signal to the AC clutch disappeared. Looks OK again.

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

any advice?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18933
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: air con problem

Post by Spunkster »

So it is working correctly with J12 connected?

haRRibo
Posts: 24
Joined: Tue Sep 17, 2013 9:01 am

Re: air con problem

Post by haRRibo »

only J1 is reconnected and looks OK

Post Reply