install AEM uego wideband to S300

s300 and SManager software questions & answers
carviCZ
Posts: 1
Joined: Mon Oct 23, 2017 3:43 pm

install AEM uego wideband to S300

Post by carviCZ »

hi
I have usdm98 B18c6 Integra type R turbo with conversion cables on P28 ecu with S300 module. Iwould like to connect AEM wideband to ecu.. but I lost connect diagram and dont know which pins in ecu i can use for connecting cables.

black -- ground , red-- batt or plus ? , blue - datalog ?? and whte cable -- ??

Could you tell me a numbers of pins in ecu ,which i will use for connect this 4cables (black, blue,red,white) please ?thank you :)

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18794
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Spunkster »

Details on wiring it in can be found in the help file: http://www.hondata.com/help/smanager/wi ... b=wideband

If you need details from the wideband itself you will need to find the manuals on the AEM website.

G. Wiffington
Posts: 43
Joined: Tue Nov 21, 2017 12:24 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by G. Wiffington »

I just did this last week.
Red = Positive (12v switch not a constant 12v)
Black = Ground (I have read you are supposed to ground this wire at the thermostat housing because that is where the ECU is grounded.)
Blue = I do not think you need to use. I believe that is for the Analog input on the actual s300 board itself.
White = Needs to be connected to the D10 pin going into the ECU which should be the ELD pin (Electronic Load Detector) This is how your sManager will receive the input from the actual wideband.
Then you need to set it up in sManager so that it knows to read from the wideband & not a narrowband.

It also states that you may need to remove resistors R136 & R138 to get a more accurate reading between the wideband & the sManager.

hazetuning420
Posts: 14
Joined: Sun Jul 14, 2019 7:49 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by hazetuning420 »

Did you fix your issue? Im having same problem because im on in d14 n not d10 my gauge will read diferent than the hondata on the laptop, like gauge is 14.7 but laptop reading 1.6

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18794
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Spunkster »

Do not use the d14 input as it cannot see the full voltage range.

hazetuning420
Posts: 14
Joined: Sun Jul 14, 2019 7:49 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by hazetuning420 »

SPUNKSTER
SO AFTER I SPLICE D10 WHAT ELSE NEEDS TO BE DONE, I DONT WANT TO TOUCH NOTHING FROM INSIDE THE ECU, DO I HAVE TO DEPIN OR CUT SOME WIRES??? THANNKS IN ADVANCE

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18794
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Spunkster »

You should cut the resistors as it says in the help file: http://www.hondata.com/help/smanager/wi ... b=wideband

Harvey j
Posts: 2
Joined: Mon Jul 22, 2019 7:21 am

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Harvey j »

Hi guys

I used to have my aem wideband wired into d10 on my old P28, I've upgraded to a HONDATA own P28(black and red cover) that has the obd2a connection so I no longer use the jumper harness, d10 on my obd2a harness is VCC2, does anyone know where to wire the white wire to now?

Thanks

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18794
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Spunkster »

Go to: http://www.hondata.com/help/smanager/ecuconnectors.htm

scroll to the bottom and you will see the corresponding pinouts.

Harvey j
Posts: 2
Joined: Mon Jul 22, 2019 7:21 am

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Harvey j »

Thanks boss

peshinho
Posts: 8
Joined: Mon Mar 08, 2010 3:54 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by peshinho »

Hello.
I having issues with the car battery.
Same wideband on d10. R136 and 138 cut. Eld and alt c disabled in s300 and wideband configured in d10 with the right values.

D10 cable cut from the harness and only the ecu side connected to the aem analog signal.

The car battery dies and the alternador won't charge the battery. I thought the battery died and it wasn't that. With a new one it only showed 11.5 bolts and went down to 7 and died.

Can some one help me out?

Maybe my 98 prelude vti h22a5 needs the eld to work correctly ?

Thanks

Facundo

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18794
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Spunkster »

Either the wideband is being powered at all times, or your battery is not charging. You may want to have the alternator tested.

skaterguy1986
Posts: 51
Joined: Mon Jan 01, 2018 7:31 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by skaterguy1986 »

I dunno why no one uses the D14 input when there is info out there on how to bypass the op amp, get the full 0-5v range and reduce noise with a simple modification. I did it to my ECU and it worked great.

smackie017
Posts: 1
Joined: Fri Feb 07, 2020 7:55 pm

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by smackie017 »

I came across this when I was doing a search on which pin to use for the wideband hamotorsports eld-pin-d10-wideband-input-ecu-board-modification

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 9278
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: install AEM uego wideband to S300

Post by Hondata »

That information is the SManager help file.

http://www.hondata.com/help/smanager/in ... meters.htm
Hondata

Post Reply