Car won’t idle

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
Nbssms
Posts: 1
Joined: Fri Jan 01, 2021 6:58 am

Car won’t idle

Post by Nbssms »

Hello everyone,
Am an owner of a 2003 accord (cl7), with k20a6 engine
Car maintenance history is fantastic, well taken care of.
Now i’v been running into rough idle lately, cleaned throttle body and IAC with no progress, no vacuum leak detected.
Coils paks and spark plugs inspected and no issues to be found.
But one weird thing I noticed, when the car is cold it starts well then starts fluctuating until id dies, no the thing is if I instantly try to restart the car, starter would run like the engine got no compression at all, and it won’t start, but, if i leave the ignition on for like 30 seconds, it starts like the compression in the engine is fine, and when the car is hot it would start normal and doesn’t die, but still rough idle at like 600-700 rpm.
I hooked it up to an obd computer, the only thing that seemed out of the ordinary was the timing advance was up to negative 7-10 some times negative 13 degrees, i went o replaced the vtec solenoid and no effect on that.
Only option left is to replace the engine!!!
I wanna point out that the car is running on lpg, it only did 35k miles on that.
So, whats the normal timing advance on idle?, and what are the chances of that the timing chain has slipped, or i’v got a bad valve?, ote worth mentioning that car pulls really good!
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19675
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Car won’t idle

Post by Spunkster »

We do not support the K-Pro for use on an Accord.
Post Reply