AFR wont show lower than 12.47 in log

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
LstCivic
Posts: 4
Joined: Fri Oct 05, 2007 11:00 pm
Location: Potatoe land
Contact:

AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by LstCivic » Wed Sep 11, 2019 8:48 pm

Set to show a external wideband input via the eld pin. Log hits richest point at 12.47 when gauge goes richer to (12.47 on log and gauge can show 10.0-12.4 with no change to log). Has happened on a few different cars here is a log of a more recent one
Attachments
Leediazdynofinalish.kdl
(324.12 KiB) Downloaded 12 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17932
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by Spunkster » Thu Sep 12, 2019 9:06 am

What wideband are you using and what are the conversion values for the wideband?

LstCivic
Posts: 4
Joined: Fri Oct 05, 2007 11:00 pm
Location: Potatoe land
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by LstCivic » Thu Sep 12, 2019 6:13 pm

Aem eugo, and a plx m300. 0V-10AFR
5V-20AFR

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17932
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by Spunkster » Fri Sep 13, 2019 9:34 am

You should use a multimeter and see if the wideband controller is outputting voltages lower than the reading you are getting. This is more than likely an issue with the wideband being used. also make sure you have the correct voltage conversion for this wideband.

Post Reply