AFR wont show lower than 12.47 in log

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
LstCivic
Posts: 4
Joined: Fri Oct 05, 2007 11:00 pm
Location: Potatoe land
Contact:

AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by LstCivic »

Set to show a external wideband input via the eld pin. Log hits richest point at 12.47 when gauge goes richer to (12.47 on log and gauge can show 10.0-12.4 with no change to log). Has happened on a few different cars here is a log of a more recent one
Attachments
Leediazdynofinalish.kdl
(324.12 KiB) Downloaded 31 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18921
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by Spunkster »

What wideband are you using and what are the conversion values for the wideband?

LstCivic
Posts: 4
Joined: Fri Oct 05, 2007 11:00 pm
Location: Potatoe land
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by LstCivic »

Aem eugo, and a plx m300. 0V-10AFR
5V-20AFR

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18921
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by Spunkster »

You should use a multimeter and see if the wideband controller is outputting voltages lower than the reading you are getting. This is more than likely an issue with the wideband being used. also make sure you have the correct voltage conversion for this wideband.

K20RX7
Posts: 31
Joined: Sun Aug 12, 2018 4:39 am

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by K20RX7 »

also check sensor display is at say 9 afr in sensors tab

TTR
Posts: 45
Joined: Wed Mar 31, 2004 8:48 pm

Re: AFR wont show lower than 12.47 in log

Post by TTR »

Did you remove the resistors in the ecu to allow the eld to read down to 0 volts?

Post Reply