is reflash without changing rev limit possible?

Questions / support for the K-Series ECU re-flash
Locked
no_fn_trq
Posts: 2
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:47 pm

is reflash without changing rev limit possible?

Post by no_fn_trq » Wed Apr 22, 2009 9:55 pm

I want to race SCCA solo2 and worried I will trash the motor bouncing off the rev limiter. Not to mention the occasional miss shift. :?:
NO_FN_TRQ

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Thu Apr 23, 2009 7:38 am

In order to answer that question you'll need to tell use what vehicle you own.

Hitting the rev limiter is no good for the engine. The best option is to not hit the rev limiter. It is better to have a higher rev limiter than constantly hit a lower rev limiter. Of course, if you have the higher rev limiter and hit than instead you're no better off. Depending on your vehicle a programmable system may be better as you can reduce ignition timing before the rev limiter in order to soften it.

Mis-shifts are mechanical, and not affected by the ECU, only the nut behind the wheel.
Hondata

no_fn_trq
Posts: 2
Joined: Wed Apr 22, 2009 9:47 pm

Post by no_fn_trq » Thu Apr 23, 2009 10:21 am

I have an 07 Civic Si sedan with:
Injen CAI
P2R throttle body spacer
Unorthodox Racing under drive pulleys
Random high flow cat
NO_FN_TRQ

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18054
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Thu Apr 23, 2009 11:05 am

No, we don't do any custom reflashes...we only offer the ones listed on our website.

Locked