Search found 501 matches

by DaX
Thu Nov 28, 2019 6:04 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Ethanol Content = 0%
Replies: 17
Views: 1043

Re: Ethanol Content = 0%

Thanks for posting the resolution.
by DaX
Mon Nov 25, 2019 6:10 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Ethanol Content = 0%
Replies: 17
Views: 1043

Re: Ethanol Content = 0%

Don't know if it's on my end or your end, but the log and/or calibration you attached is corrupt or wacky when I try to open it.
by DaX
Fri Nov 22, 2019 7:49 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Target Lambda Issues
Replies: 2
Views: 328

Re: Target Lambda Issues

Cool, and thanks for fixing it. It's not a huge deal, as long as I click the "OK" button instead of hitting the Enter key, the changes are saved.
by DaX
Tue Nov 19, 2019 11:00 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Target Lambda Issues
Replies: 2
Views: 328

Target Lambda Issues

I'm using SManager version 2.7.3.0. For the sake of listing everything, I'm opening a new calibration (stock P28) to test this out. I've got the low speed fuel table pulled up and am looking at target lambda. The first thing I found is that after making and adjustment, once the settings window close...
by DaX
Thu Oct 10, 2019 9:11 am
Forum: s300 / SManager
Topic: No analog input values
Replies: 6
Views: 504

Re: No analog input values

cseanard wrote:
Tue Oct 08, 2019 9:59 am
Thanks for responding.
Are you in Chattanooga? Based on the title of your log, I'm guessing so.
by DaX
Wed Oct 09, 2019 1:33 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: P75 ecu bridged resistors
Replies: 7
Views: 577

Re: P75 ecu bridged resistors

I would recommend running a fuse sub-panel to provide power to all the accessories you're adding (gauges, wideband, boost solenoid, etc.). I'm using a 6 circuit panel and a relay to control when it is powered. This way each gauge, the wideband, and the boost solenoid all have their own fuse that is ...
by DaX
Fri Sep 20, 2019 1:31 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Wideband goes rich right after letting off throttle
Replies: 8
Views: 667

Re: Wideband goes rich right after letting off throttle

I'm using a PLX wideband, and I also get a blip towards rich before going to "AIR" when letting off the throttle. Just sharing as a data point.
by DaX
Wed Jul 17, 2019 9:54 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Wideband issues
Replies: 11
Views: 1518

Re: Wideband issues

Yes, you have to remove (desolder or just cut out with snips) 2 resistors from the ECU.
by DaX
Tue Jul 16, 2019 4:34 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM 30-0300 Wideband Digital Input for tuning/datalogging?
Replies: 9
Views: 1576

Re: AEM 30-0300 Wideband Digital Input for tuning/datalogging?

In Parameters on the Closed Loop Advanced tab, select D10 as the wideband input.

In Parameters on the Misc tab, check Disable ELD.

Leave D14 as it is, you don't have to re-wire it.

Look up the diagram on google for the pinout to make sure you are pinning the wire to the correct spot.
by DaX
Tue Jul 16, 2019 11:13 am
Forum: s300 / SManager
Topic: s300 v3 take a while to power on
Replies: 9
Views: 1066

Re: s300 v3 take a while to power on

It can be sent to Hondata for this using the ECU socketing form: https://www.hondata.com/downloads/ecu_socketing_form.pdf It is the reliability upgrade. I definitely recommend sending it in to Hondata and having them do it. They use high quality capacitors and will do a good job. Turnaround was pre...
by DaX
Tue Jul 16, 2019 5:31 am
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM 30-0300 Wideband Digital Input for tuning/datalogging?
Replies: 9
Views: 1576

Re: AEM 30-0300 Wideband Digital Input for tuning/datalogging?

Yes, move your wideband input to D10 (which was originally for the ELD) and disable the ELD in Hondata. My understanding is that the ELD input can take a full 0-5v, but D14 cannot. If you're looking at the wire side of the D connector on the ECU, it's 2 spaces to the left of D14 and is either a GRN/...
by DaX
Tue Jul 16, 2019 5:23 am
Forum: s300 / SManager
Topic: s300 v3 take a while to power on
Replies: 9
Views: 1066

Re: s300 v3 take a while to power on

Have you had the ECU recapped yet? My money is on bad capacitors, or damage to the board due to bad capacitors.
by DaX
Sat Jul 13, 2019 6:07 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Vacuum / Pressure in Tables
Replies: 2
Views: 599

Re: Vacuum / Pressure in Tables

That fixed it! Thanks.
by DaX
Fri Jul 12, 2019 9:49 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Vacuum / Pressure in Tables
Replies: 2
Views: 599

Vacuum / Pressure in Tables

Am I just misunderstanding it, or are the vacuum columns in the tables going in the wrong order? Shouldn't column 1 be -29.1 (in-Hg), and column 9 be -3.8?
by DaX
Tue Jul 09, 2019 9:06 am
Forum: s300 / SManager
Topic: S300 V3 flex fuel
Replies: 11
Views: 1386

Re: S300 V3 flex fuel

Yeah, the display got me a little messed up initially, but with AFR. For future reference you can go to the "sensors" window and scroll to the bottom and it will show you Eth. %. I don't think you can change the unit for Ethanol percentage in the Sensors window, but you can change units and all kind...