Search found 536 matches

by DaX
Tue Nov 03, 2020 2:45 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Fuel lean out at high rpm
Replies: 13
Views: 3161

Re: Fuel lean out at high rpm

What is the specific part number of the spark plugs you are using? Make sure they are a resistor type plug.
by DaX
Mon Oct 26, 2020 9:51 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Need help on Aem wideband install on b18c1gsr
Replies: 2
Views: 1735

Re: Need help on Aem wideband install on b18c1gsr

Have you looked over the help topics? They are pretty informative. Open SManager, go to Parameters and click on the "Closed Loop" tab. In the top right corner of the window, click "Closed Loop Help" (blue text). You should also look at the help file that is on the "Closed Lo...
by DaX
Sun Oct 18, 2020 7:02 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Saving basemap settings
Replies: 2
Views: 1840

Re: Saving basemap settings

Online > Download
by DaX
Sun Oct 18, 2020 7:00 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: True flex fuel with s300 ?
Replies: 1
Views: 1659

Re: True flex fuel with s300 ?

Yes, Hondata S300v3 will run true flex fuel. My car is set up this way. You will need to dyno tune on gasoline (or E10) first, then begin blending in higher concentrations of ethanol and adjusting the flex fuel compensations accordingly. For my initial tune I had to pay my tuner nearly double becaus...
by DaX
Sat Oct 10, 2020 5:16 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Hondata S300 - Setting up wideband closed loop
Replies: 2
Views: 2048

Re: Hondata S300 - Setting up wideband closed loop

Remove R136 and R138 from your ECU and you will be able to see the full 0-5V on D10.

Hopefully someone else will chime in with answers to your other questions.
by DaX
Tue Oct 06, 2020 5:22 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Fuel lean out at high rpm
Replies: 13
Views: 3161

Re: Fuel lean out at high rpm

You have a pretty high voltage offset for your wideband (> 1V) - have you confirmed the wideband readings with another wideband, like the one on a dyno? I would recommend you try correcting the wiring issue and get a lower voltage offset. You should also consider moving your wideband to D10 to get t...
by DaX
Mon Sep 28, 2020 8:17 am
Forum: s300 / SManager
Topic: IAT Sensor getting heat soaked
Replies: 1
Views: 2374

Re: IAT Sensor getting heat soaked

I have seen people relocate the IAT sensor to a pre-throttle location as you've suggested. I've also heard of people using an S2000 IAT sensor (supposedly more responsive). I've also heard of people cutting the plastic off the OEM sensor to expose the junction. I'm not sure what works best though, o...
by DaX
Fri Sep 25, 2020 4:26 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Flashing red light; A17 staying on
Replies: 24
Views: 5716

Re: Flashing red light; A17 staying on

vogue_em1 wrote: Thu Sep 24, 2020 1:36 pm Ok. Is having to add that much fuel in open loop to get it to idle a normal thing?
That depends on what calibration you have loaded and what your setup is. It is entirely possible. Time to get it professionally tuned.
by DaX
Sun Sep 13, 2020 2:37 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help with B20B turbo
Replies: 3
Views: 2535

Re: Help with B20B turbo

Have you verified that the Hondata equipped ECU will work in another car? The ECU may be bad, the S300 may be not connected to all the pins correctly, or the pins may have a bad solder job on them.
by DaX
Sat Sep 12, 2020 4:46 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Help with B20B turbo
Replies: 3
Views: 2535

Re: Help with B20B turbo

Have you looked in the vault for a calibration that is close to yours?
by DaX
Sat Sep 12, 2020 4:43 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 2832

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

Yes, I am running flex fuel, but I don't know where you're seeing that I'm using D10 as the input for that, because I'm not. It is configured as AN0 for flex fuel input.
by DaX
Fri Sep 11, 2020 11:41 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 2832

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

I don't have an easy way to disconnect the wideband from the ECU, so I'm unable to perform that test - sorry.
My calibration is attached.
SManager 2.7.5.0
I don't know how to verify firmware on the S300.
Yes, mine is a V3.
by DaX
Thu Sep 10, 2020 11:52 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 2832

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

Here is my setup:

S300V3 in a P28
R136 and R138 removed
Wideband (PLX Devices) wired into ELD input (D10) on ECU
Open Loop

I do not have any issues with my AFR or the ECU acting like it's in closed loop when it's in open loop like you are describing.
by DaX
Thu Aug 20, 2020 5:23 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Duty drop out during pull
Replies: 8
Views: 3095

Re: Duty drop out during pull

To me nothing looks off in your tune. Have you tried disabling launch control and seeing if that changes anything? What is the specific part number of the spark plugs you are using? If you are not using a resistor type spark plug, it can cause radio interference that will make the car not run correc...
by DaX
Mon Aug 17, 2020 3:48 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car Wants To Start But Shows Distributor Error
Replies: 3
Views: 2569

Re: Car Wants To Start But Shows Distributor Error

Good deal. I went through this a few months ago...it was driving me crazy. I spent about 5 hours troubleshooting, swapping all kinds of parts and the answer was staring me in the face in my datalogs, but I was overlooking it.