Search found 144 matches

by ITR 1102
Tue May 26, 2009 9:20 pm
Forum: Romeditor 4 Software
Topic: hesitation upon quick transition to full throttle
Replies: 2
Views: 7087

hesitation upon quick transition to full throttle

at a certain spot around 4500 RPM the motor does not transition to full throttle smoothly. There is extreme hesitation. I have tried altering the throttle tip in trim as well as timing. I don't know what other adjustments to make. It is only noticable when going from light throttle to full throttle ...
by ITR 1102
Wed May 06, 2009 9:38 pm
Forum: Romeditor 4 Software
Topic: Problem with datalogging
Replies: 9
Views: 11183

Is J12 cut on the ecu?

solid or flashing red LED on the s200 interface box?
by ITR 1102
Tue Nov 18, 2008 8:44 pm
Forum: s100/s200
Topic: spontaneous jerkiness / roughness under light throttle
Replies: 2
Views: 3091

I put the original sensor back on this evening and calibrated it. So far so good but I will just have to wait and see.
by ITR 1102
Tue Nov 18, 2008 3:31 pm
Forum: s100/s200
Topic: spontaneous jerkiness / roughness under light throttle
Replies: 2
Views: 3091

spontaneous jerkiness / roughness under light throttle

Under steady speed / light throttle, motor jerks / bucks for no known reason. I have a Omni power TPS sensor; calibrated via volt meter to spec. Romeditor reads negative numbers, sometimes as low as -9 % when letting off the throttle, but settles at 1% when idling. Could the TPS be the problem? I ha...
by ITR 1102
Tue Jul 22, 2008 9:34 am
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

I can rule out the ecu as this problem appeared on me last night with my stock computer as well. after going home I checked the map sesnor per the hlms manual. i know that the wiring is short free judging by the voltage. i will test the map sensor with a honda diagnostic computer today wih the stock...
by ITR 1102
Mon Jul 21, 2008 3:27 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

There is something odd occuring at 1:25 What appears to be happening is that the MAP is dropping once the cam switches - from 89 to 38 KPa even though the throttle is wide open still. This is reducing the injector duration and then the engine is not making enough power to keep running. Check cam ti...
by ITR 1102
Mon Jul 21, 2008 3:09 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

I tried, but the problem is still present. I did adjust vtec engagement points and throttle tip in.... It seems that the easier the transition into vtec (by lower throttle settings) allows it to work. I was able to get a couple more datalogs with the map corresponding to it respectively. Please take...
by ITR 1102
Mon Jul 21, 2008 10:58 am
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

changing minimum throttle does not seem to help, neither does minimum load.

i saw the afr spike up to 19:1 once in vtec, so i let off abruptly. I am stumped.
by ITR 1102
Sun Jul 20, 2008 5:51 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

The car is an 1998 Integra Type R
AEM short intake
2001 ITR intake cam
Kamikaze header
Gutted Carsound Cat
SMSP exhaust
Hondata Intake Manifold Gasket

When viewing the tables, make sure you tell SManager to Show Boost Tables; I have added in more columns.
by ITR 1102
Sun Jul 20, 2008 4:43 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration
Replies: 8
Views: 3212

VTEC issues. Looking for suggestions for my calibration

The low cam has been completely tuned for fuel. My issue arises once I try to accelerate into VTEC (to datalog some values and tune). It seems as though it is cutting in and out of vtec rather quickly. Taking a look at the datalog, it does not look like the VTP or VTS are turning on. The AFR's do ge...
by ITR 1102
Wed May 07, 2008 10:18 pm
Forum: Romeditor 4 Software
Topic: RE4 confusion...
Replies: 5
Views: 10127

I actually had a hell of a time finding a dealer that even knew what RE4 was.

Modacar.com is who pulled through for me.

http://www.modacar.com/
by ITR 1102
Wed May 07, 2008 10:15 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: S300, PLX M300 question
Replies: 5
Views: 2895

Is the "narrowband" output on the PLX a linear output? Can it be connected to the regular O2 sensor input on the ECu and still function as desired? But varying from 0-1v instead of 0-5v? yes. just disable the o2 heater as stated above. Use the white wire going into the stock O2 input if you want to...
by ITR 1102
Wed May 07, 2008 10:08 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: datalogging problem wit new smanager software
Replies: 16
Views: 4942

allmotorh22a wrote:it'll show the sensor voltage n all it'll work like that but once u start the car it starts trippin out
Did you make sure that onboard datalogging is disabled while datalogging from the computer?

If not, that will **** it up like you are stating.
by ITR 1102
Mon Apr 28, 2008 9:01 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager file corrupt???
Replies: 21
Views: 7908

element wrote:definatetly AVG lol you dont need anti virus software anyways ;)
Please realize that some of us use our notebook computers for more than just playing with Honda ECU's.
Not having antivirus on an internet computer is asking for trouble.
by ITR 1102
Mon Apr 28, 2008 8:03 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager file corrupt???
Replies: 21
Views: 7908

I am on XP as well. It did not pick it up immediately, but as soon as I tried to open SManager the first time it did not like it.