Search found 6 matches

by kraquepype
Wed Mar 18, 2020 7:33 am
Forum: s300 / SManager
Topic: S300 Cold Start Idle
Replies: 5
Views: 526

Re: S300 Cold Start Idle

I was adjusting my valve clearances and found that all my spark plugs were markedly loose. I tweaked the IACV duty cycle and upon cold start it appears to idle at the right RPM now.

Still need to check on setting the idle correctly but I think this has helped.
by kraquepype
Tue Mar 17, 2020 11:51 am
Forum: s300 / SManager
Topic: S300 Cold Start Idle
Replies: 5
Views: 526

Re: S300 Cold Start Idle

I've checked for vacuum leaks and I can't seem to find any, using the carb cleaner method, checked all over the intake manifold. Coolant lines are bypassed at the throttle body and IACV. Also: The idle dips down a bit when I pinch off the PCV valve line. I don't expect the crankcase to be sealed so ...
by kraquepype
Mon Mar 16, 2020 7:45 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: S300 Cold Start Idle
Replies: 5
Views: 526

Re: S300 Cold Start Idle

I can provide that, would you just need a datalog at cold-start? The throttle body is the stock B16B, 62MM I went and tried setting the idle according to the hondata instructions, I could not get it to idle under 650RPM with the IACV unplugged. This was with the idle set screw all the way in, so I c...
by kraquepype
Mon Mar 16, 2020 2:07 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: S300 Cold Start Idle
Replies: 5
Views: 526

S300 Cold Start Idle

My car doesn't increase idle at initial cold start - it takes a few minutes for it to go up to the 1200 or so RPM as indicated in the idle settings for a given temperature. It goes down once warm and idles / runs great otherwise. What could cause this? It should idle high at initial startup right? E...
by kraquepype
Mon Apr 08, 2019 9:05 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Radio Interference from S300
Replies: 2
Views: 1162

Re: Radio Interference from S300

Thanks, I checked the engine grounds. I was missing the chassis to trans ground and valve cover, I ran those and the car is running better but still get static.

Under which seat?
by kraquepype
Mon Mar 25, 2019 1:08 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Radio Interference from S300
Replies: 2
Views: 1162

Radio Interference from S300

Hello,

Ever since I installed my ECU w/S300v3, I get radio interfererence while the ECU is on. Is this normal, and has anyone else experienced it?

It is worse with the USB cable plugged in, but still noticeable with it unplugged.

1989 Civic Si, D16A6 with Hondata S300v3