FlashPro V1.1.4.7 beta - boost control

FlashPro Manager software
User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 6191
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, Ca
Contact:

FlashPro V1.1.4.7 beta - boost control

Postby Hondata » Thu Jan 21, 2010 1:37 pm

Hondata is pleased to announce the release of Boost Control for the FlashPro. This feature allows you to control a turbocharger wastegate with the addition of a boost control solenoid.

Download the beta software here

V1.1.4.7 changes:
• FlashPro firmware updated to version 17.
• Changed datalogging so that it will correctly read the MAP sensor from previous versions without uploading the calibration again.
• Fixed problem swapping between fuel tables with Asia S2000.
• Fixed problem where parameter table temperature units would change value when double clicked if the temperature was in degrees Fahrenheit.
• Fixed problem rounding negative parameter values.

V1.1.4.6 changes:
• FlashPro firmware updated to version 16.
• Fixed stock wideband voltage / lambda conversion table, which was inverted. This table will be reset back to stock with V1.1.4.6, so if you made changes to this table you will need to make them again.
• Fixed live tuning needing table update after resetting DTCs.
• [Civic Si / CTR] Added purge disable option.
• [S2000] Added support PCX-G01 ECU.

V1.1.4.5 changes:
• [Civic Si] Fixed potential uploading problem with AFM calibrations.

V1.1.4.4 changes:
• FlashPro firmware updated to version 15.
• [S2000] Added support for Asia and European S2000s.
• Added an option to check for beta version updates.
• Added an option to show advanced parameters and tables.
• Added ELD and ECT2 as wideband inputs.
• Added right click editing to tables (in both calibration and table windows).
• [Civic Si, Euro CTR] Added fuel & ignition temperature compensation tables.
• Fixed a possible problem with boost control and live tuning.

V1.1.4.3 changes:
• [Civic Si] Added cranking fuel table.
• [Civic Si - South America] ECU part numbers 37820-RRD-M120, 37820-RRD-P120 and 37820-RRD-P210 added to list of supported models.
• Support for ECU part number 37820-RRB-K120 renamed from 'South America' to 'Central America'.

V1.1.4.2 changes:
• FlashPro firmware updated to version 14.
• Fixed problem datalogging MAP sensor when datalog was made with FlashPro.
• [S2000] Added P0128 and P0456 DTC disable flags.

V1.1.4.1 changes:
• FlashPro firmware updated to version 13.
• Changed datalogging so the MAP sensor is datalogged beyond 2.55 bar absolute pressure.
• [Civic 155hp - Asia] ECU part numbers 37820-RRH-U120 and 37820-RRH-U130 added to list of supported models.
• [S2000] - fixed throttle pedal datalogging as 91% when at full throttle.

V1.1.4.0 changes
• [Civic Si] Added boost cut.
• [Civic Si - Race] Added boost controloutput.

ECU pins for use with the boost control solenoid wiring are available from Hondata. See ECU pin request for more information.
Last edited by Hondata on Fri Apr 02, 2010 9:45 am, edited 12 times in total.
Hondata

soxfan143
Posts: 216
Joined: Mon Nov 12, 2007 5:09 pm
Location: lynnfield MA

Postby soxfan143 » Thu Jan 21, 2010 1:51 pm

Awesome!

VitViper
Posts: 243
Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm

Postby VitViper » Thu Jan 21, 2010 1:52 pm

@Hondata:

Error message when opening cals made in the 1.1.3.4 beta: List index out of bounds(0). It does seem to open the 1.1.3.4 cals just fine if I open FProManager first and choose "open", it'll pop up the error, I'll hit ok, and then hit the "Calibration" button and it'll show the cal. It lets me save it and open it without error after that.

Seems to open cals older than 1.1.3.4 just fine though.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 6191
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, Ca
Contact:

Postby Hondata » Thu Jan 21, 2010 2:37 pm

Download the beta again and try loading the calibration.
Hondata

mucter
Posts: 87
Joined: Tue May 16, 2006 11:03 am
Contact:

Postby mucter » Thu Jan 21, 2010 2:40 pm

sneaky, looks like it's fixed.

VitViper
Posts: 243
Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm

Postby VitViper » Thu Jan 21, 2010 3:01 pm

All fixed, thanks guys. Love the ninja fix.

Sven
Posts: 21
Joined: Mon Sep 28, 2009 6:53 am
Location: Fargo, ND
Contact:

Postby Sven » Fri Jan 22, 2010 5:05 pm

I know you guys hate us asking...but does this open the possibility of nitrous control in the future? :D
-Sven
09 Si Coupe

soxfan143
Posts: 216
Joined: Mon Nov 12, 2007 5:09 pm
Location: lynnfield MA

Postby soxfan143 » Fri Jan 22, 2010 7:27 pm

Does this also mean that you guys might be releasing lean protection soon? That would be kick ass!

august77
Posts: 37
Joined: Thu Mar 27, 2008 11:34 pm
Location: Brunei (Borneo Island)

Postby august77 » Tue Jan 26, 2010 5:25 am

Nice.... Live tuning.. and now boost control.

Hopefully next up will A/C cut-off and Nitrous control... :D

Keep up the good work!!

User avatar
BV1
Posts: 23
Joined: Sun Aug 23, 2009 9:13 am

Postby BV1 » Sat Feb 06, 2010 11:47 am

Link on the website is currently (as of this time and date) pointing to:

http://www.hondata.com/updates/FlashPro ... -1-4-1.exe

Changed the 1 to a 2 and download was successful.

Steve

_Mozz_
Posts: 45
Joined: Mon Nov 02, 2009 7:34 am

Postby _Mozz_ » Mon Feb 08, 2010 1:53 pm

Shot....

My display on Fpro manager went nuts after uploading the latest software!!

Seams like it moved up the screen, now can even see or touch the sensor that were on top of the page...

VitViper
Posts: 243
Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm

Postby VitViper » Mon Feb 22, 2010 12:07 pm

@Hondata

Paste functionality has been broken on the throttle table. I cannot paste my throttle tables from Excel into tunes anymore. Slightly annoying...

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 6191
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, Ca
Contact:

Postby Hondata » Tue Feb 23, 2010 11:16 am

Next update will fix this.
Hondata

VitViper
Posts: 243
Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm

Postby VitViper » Tue Feb 23, 2010 3:12 pm

Hondata wrote:Next update will fix this.


Thanks, I had talked to Jay about this and my guess about this "feature" was right. A bit drastic IMO, but I get where you're coming from. Makes my spreadsheets a bit harder to use though :lol:

all-black
Posts: 82
Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Location: san ramon
Contact:

Postby all-black » Thu Mar 04, 2010 6:47 pm

what happened to the tables to put injector times in per voltage since i updated to the 1.1.4.4 that isnt an option anymore, nevermind its under advanced options


Return to “FlashPro Manager”