Hondata

Hondata User Forum
It is currently Fri Aug 29, 2014 11:02 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 1:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Posts: 6111
Location: Torrance, Ca
Hondata is pleased to announce the release of Boost Control for the FlashPro. This feature allows you to control a turbocharger wastegate with the addition of a boost control solenoid.

Download the beta software here

V1.1.4.7 changes:
• FlashPro firmware updated to version 17.
• Changed datalogging so that it will correctly read the MAP sensor from previous versions without uploading the calibration again.
• Fixed problem swapping between fuel tables with Asia S2000.
• Fixed problem where parameter table temperature units would change value when double clicked if the temperature was in degrees Fahrenheit.
• Fixed problem rounding negative parameter values.

V1.1.4.6 changes:
• FlashPro firmware updated to version 16.
• Fixed stock wideband voltage / lambda conversion table, which was inverted. This table will be reset back to stock with V1.1.4.6, so if you made changes to this table you will need to make them again.
• Fixed live tuning needing table update after resetting DTCs.
• [Civic Si / CTR] Added purge disable option.
• [S2000] Added support PCX-G01 ECU.

V1.1.4.5 changes:
• [Civic Si] Fixed potential uploading problem with AFM calibrations.

V1.1.4.4 changes:
• FlashPro firmware updated to version 15.
• [S2000] Added support for Asia and European S2000s.
• Added an option to check for beta version updates.
• Added an option to show advanced parameters and tables.
• Added ELD and ECT2 as wideband inputs.
• Added right click editing to tables (in both calibration and table windows).
• [Civic Si, Euro CTR] Added fuel & ignition temperature compensation tables.
• Fixed a possible problem with boost control and live tuning.

V1.1.4.3 changes:
• [Civic Si] Added cranking fuel table.
• [Civic Si - South America] ECU part numbers 37820-RRD-M120, 37820-RRD-P120 and 37820-RRD-P210 added to list of supported models.
• Support for ECU part number 37820-RRB-K120 renamed from 'South America' to 'Central America'.

V1.1.4.2 changes:
• FlashPro firmware updated to version 14.
• Fixed problem datalogging MAP sensor when datalog was made with FlashPro.
• [S2000] Added P0128 and P0456 DTC disable flags.

V1.1.4.1 changes:
• FlashPro firmware updated to version 13.
• Changed datalogging so the MAP sensor is datalogged beyond 2.55 bar absolute pressure.
• [Civic 155hp - Asia] ECU part numbers 37820-RRH-U120 and 37820-RRH-U130 added to list of supported models.
• [S2000] - fixed throttle pedal datalogging as 91% when at full throttle.

V1.1.4.0 changes
• [Civic Si] Added boost cut.
• [Civic Si - Race] Added boost controloutput.

ECU pins for use with the boost control solenoid wiring are available from Hondata. See ECU pin request for more information.

_________________
Hondata


Last edited by Hondata on Fri Apr 02, 2010 9:45 am, edited 12 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 1:51 pm 

Joined: Mon Nov 12, 2007 5:09 pm
Posts: 219
Location: lynnfield MA
Awesome!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 1:52 pm 

Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm
Posts: 226
@Hondata:

Error message when opening cals made in the 1.1.3.4 beta: List index out of bounds(0). It does seem to open the 1.1.3.4 cals just fine if I open FProManager first and choose "open", it'll pop up the error, I'll hit ok, and then hit the "Calibration" button and it'll show the cal. It lets me save it and open it without error after that.

Seems to open cals older than 1.1.3.4 just fine though.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 2:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Posts: 6111
Location: Torrance, Ca
Download the beta again and try loading the calibration.

_________________
Hondata


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 2:40 pm 

Joined: Tue May 16, 2006 11:03 am
Posts: 87
sneaky, looks like it's fixed.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 21, 2010 3:01 pm 

Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm
Posts: 226
All fixed, thanks guys. Love the ninja fix.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 5:05 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 6:53 am
Posts: 21
Location: Fargo, ND
I know you guys hate us asking...but does this open the possibility of nitrous control in the future? :D

_________________
-Sven
09 Si Coupe


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 22, 2010 7:27 pm 

Joined: Mon Nov 12, 2007 5:09 pm
Posts: 219
Location: lynnfield MA
Does this also mean that you guys might be releasing lean protection soon? That would be kick ass!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 5:25 am 

Joined: Thu Mar 27, 2008 11:34 pm
Posts: 36
Location: Brunei (Borneo Island)
Nice.... Live tuning.. and now boost control.

Hopefully next up will A/C cut-off and Nitrous control... :D

Keep up the good work!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 06, 2010 11:47 am 
User avatar

Joined: Sun Aug 23, 2009 9:13 am
Posts: 23
Link on the website is currently (as of this time and date) pointing to:

http://www.hondata.com/updates/FlashPro ... -1-4-1.exe

Changed the 1 to a 2 and download was successful.

Steve


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 08, 2010 1:53 pm 

Joined: Mon Nov 02, 2009 7:34 am
Posts: 42
Shot....

My display on Fpro manager went nuts after uploading the latest software!!

Seams like it moved up the screen, now can even see or touch the sensor that were on top of the page...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 22, 2010 12:07 pm 

Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm
Posts: 226
@Hondata

Paste functionality has been broken on the throttle table. I cannot paste my throttle tables from Excel into tunes anymore. Slightly annoying...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 11:16 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Posts: 6111
Location: Torrance, Ca
Next update will fix this.

_________________
Hondata


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 3:12 pm 

Joined: Thu Aug 27, 2009 10:38 pm
Posts: 226
Hondata wrote:
Next update will fix this.


Thanks, I had talked to Jay about this and my guess about this "feature" was right. A bit drastic IMO, but I get where you're coming from. Makes my spreadsheets a bit harder to use though :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 04, 2010 6:47 pm 

Joined: Mon Jul 06, 2009 1:43 pm
Posts: 83
Location: san ramon
what happened to the tables to put injector times in per voltage since i updated to the 1.1.4.4 that isnt an option anymore, nevermind its under advanced options


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 34 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group