Page 2 of 3

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Mon Oct 02, 2017 12:09 pm
by Hondata
The wheel speeds look ok but your calculated slip is very negative. That's why it is not working.
Can you change the rear wheel speed determination to 'average of speeds' and test again? Look for the slip % to be close to 0%.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Mon Oct 02, 2017 1:25 pm
by Renko
Ok, I will try this next weekend. It is strange, because I did not change anything. The car was just for 1.5 years not in use.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Mon Oct 02, 2017 3:40 pm
by Hondata
Also if you can try a slightly higher speed - perhaps 30 kph.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Tue Oct 03, 2017 11:31 am
by Renko
I found something, which I did not change. May it was influenced to the las kpro update. The sensor RR was selected in miles. The other ones in km/h. Does it have a impact to the function?

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Tue Oct 03, 2017 11:50 am
by Spunkster
That should not matter as the units are only for display.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Wed Oct 04, 2017 1:03 pm
by Renko
Look for the slip % to be close to 0%.

In the part slip setup? Which indication should be close to 0%.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Wed Oct 04, 2017 2:43 pm
by Hondata
On the screen under 'Live Data' then 'Calculations' then 'Drive Slip %'

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Fri Oct 06, 2017 3:59 am
by Renko
How can I influence the negative slip. For understanding: While driving the slip be 0% or close to 0%. Just during driving in corners or acceleration should it get a higher difference in %. Why do I have this difference during strate smooth driving the car? Do you have a calibration which should work?
I need this information for the next tests this weekend.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Fri Oct 06, 2017 9:35 am
by Hondata
The slip% is wrong and we need to narrow down the cause.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Mon Oct 09, 2017 1:35 am
by Renko
I did change to rear wheel speed determination to 'average of Speeds. It still not working.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Mon Oct 09, 2017 10:02 am
by Hondata
Next step is to load a default traction control calibration and see if the slip is correct.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Fri Oct 13, 2017 7:41 am
by Renko
Can you recommand a default traction control calibration?

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Fri Oct 13, 2017 10:33 am
by Spunkster
Try once of the built in calibrations that is closest to your setup.

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Tue Oct 17, 2017 1:07 pm
by Renko
Stil the same issue, after testing with different calibrations. The indication of the speed sensors seems to be wrong. I was driving about 60-70 km/h. Even after changing the wheel speed input I had not same speed information from the wheel sensor as I got from the gps system (AIM Pista Dash). The tc slip is still to high. I would really like to get a solution. I getting tired about it spending hours to find the issue. I'm not sure, if that issue cames up after a new software. I was driving the to 03/2014. In march 2017 I took the car back to track. I made also some software updates because k pro was asking for it. I did not made any other changes except the updates k pro and traction control.
Datalog-171015-161713.kdl
(433.03 KiB) Downloaded 29 times
Datalog-171015-161908.kdl
(529.12 KiB) Downloaded 28 times
Datalog-171015-161913.kdl
(23.67 KiB) Downloaded 27 times
Datalog-171015-162143.kdl
(422.78 KiB) Downloaded 32 times
Datalog TR_Vo3.kdl
(181.9 KiB) Downloaded 29 times

Re: No Signal Output from Traction Controll Unit

Posted: Tue Oct 17, 2017 1:08 pm
by Renko
more calibrations,
Datalog TR_Vo1.kdl
(1013.43 KiB) Downloaded 34 times
Datalog TR_Vo2.kdl
(317.71 KiB) Downloaded 35 times