Open loop over 5000rpm

s300 and SManager software questions & answers
XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Open loop over 5000rpm

Post by XPEHODATA » Mon Aug 02, 2010 6:12 pm

SManager 1.4.7.0 and 1.4.8.0
Why S300 switching to open loop from 5000rpm with any MAP and TPS values?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18059
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Aug 03, 2010 9:26 am


XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Post by XPEHODATA » Thu Aug 05, 2010 9:01 pm

B16A2
P30 ECU
Skunk2Stage2 Cams
LC1, narrowband connected to D14, wideband connected to D12
Symptoms affected with narrowband closed loop and wideband closed loop
When >5000rpm - s.trim=0
Attachments
v1.4.8.0_august.skl
(34.57 KiB) Downloaded 60 times
v1.4.8.s3d
(2.74 MiB) Downloaded 71 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18059
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Fri Aug 06, 2010 2:08 pm

This is normal operation for it to go into open loop at that RPM.

XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Post by XPEHODATA » Fri Aug 06, 2010 2:17 pm

Spunkster wrote:This is normal operation for it to go into open loop at that RPM.
WHY???????
It's not normal!

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Fri Aug 06, 2010 2:36 pm

This is normal behavior. What makes you think it is not?
Hondata

XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Post by XPEHODATA » Fri Aug 06, 2010 2:53 pm

Hondata wrote:This is normal behavior. What makes you think it is not?
It's my normal cruising speed and rpm. I driving my car everyday more than 5000rpm for a long time. What a difference between 3000rpm or 6000rpm to forced open loop? Why I can change maximum MAP/TPS and can't change max rpm for this???
I have Golf GTi 1.8 turbo. That ECU always in wideband closed loop from factory. And have more than one targed voltage for it for some MAP values.

newsoltsc
Posts: 98
Joined: Fri Oct 09, 2009 11:49 am
Location: Bay Area, CA
Contact:

Post by newsoltsc » Fri Aug 06, 2010 3:05 pm

Are you always racing your car? I never reach 5k rpm when I drive unless I'm either racing; or accelerating to pass somone.
-Jose

XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Post by XPEHODATA » Fri Aug 06, 2010 3:16 pm

newsoltsc wrote:Are you always racing your car? I never reach 5k rpm when I drive unless I'm either racing; or accelerating to pass somone.
No. It's my everyday car. What a problem for 5k? I have vtec point at 6800rpm and rev.limit at 9000rpm. And driving my car more than 100ml/h at highway for a long time. It's a Honda. :wink:

megomaniac
Posts: 53
Joined: Sun Jun 29, 2008 5:08 pm
Location: ON,Canada

Post by megomaniac » Sun Aug 08, 2010 8:28 am

gear ratio change? what transmission do you have?
H22A4
turbo
S300

XPEHODATA
Posts: 37
Joined: Thu Jun 11, 2009 4:40 pm

Post by XPEHODATA » Sun Aug 08, 2010 9:05 am

megomaniac wrote:gear ratio change? what transmission do you have?
Stock transmission with 4.4 final gear. Max speed 220km/h @ 8500rpm
I have a transmission with KAAZ 4.9 final gear and Carbonetics 1-5 gears for racing. Max speed 170km/h @ 8500rpm
The car worked perfectly about 5 years. I don't wont changing anything in the car. I just want true closed loop. And not understanding - why it's normal when ECU goto open loop at 5000rpm.

VT-Doo
Posts: 119
Joined: Tue May 09, 2006 2:49 pm
Location: Stirling, Scotland

Post by VT-Doo » Tue Aug 10, 2010 6:45 am

If it's normal behaviour what should the air/fuel ratio be?
Does K-Pro do the same thing and if so the same question as before; what should the air fuel ratio be? :?
Ian


Morris Mini (B18C-R)
Honda Civic Type R (FD2)
Honda Civic Type R (FK2)

jetspeedz
Posts: 62
Joined: Sun Nov 01, 2009 1:33 pm

Re: Open loop over 5000rpm

Post by jetspeedz » Thu Aug 12, 2010 12:20 pm

XPEHODATA wrote:SManager 1.4.7.0 and 1.4.8.0
Why S300 switching to open loop from 5000rpm with any MAP and TPS values?
Where did you get 1.4.8 from? i don't see a link and as far as i know 1.4.7 is latest. A link would be appreciated to post about updates.
thanks

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18059
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Thu Aug 12, 2010 12:53 pm


jetspeedz
Posts: 62
Joined: Sun Nov 01, 2009 1:33 pm

Post by jetspeedz » Thu Aug 12, 2010 1:05 pm

Is there a post that states the updates and difference between the new and old verison?

Thanks

Post Reply