reflash= error code

Questions / support for the K-Series ECU re-flash
Locked
mcheetah
Posts: 6
Joined: Fri Jul 03, 2009 8:43 pm

reflash= error code

Post by mcheetah » Fri Jul 03, 2009 8:48 pm

i recently installed the k-series reflash and had the error code P0420: catalyst system efficiency below threshhold pop up
i also discovered that my car is running rich by checking the spark plugs and i know that 02-04 rsx already do run rich but i dont think this is supposed to set off an error code.
so my question is how can i correct this or is this expected?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Jul 06, 2009 10:15 am

What vehiclele is this and what has been done to the car?

mcheetah
Posts: 6
Joined: Fri Jul 03, 2009 8:43 pm

Post by mcheetah » Mon Jul 06, 2009 6:37 pm

i have an 2004 rsx type s with a cai
i reset the code and so far it hasnt popped up under normal driving conditions so im thinking that its only triggered in higher rpms maybe around the new vtec point

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Jul 07, 2009 12:16 pm

So you cleared the code adn it has not come back?

mcheetah
Posts: 6
Joined: Fri Jul 03, 2009 8:43 pm

Post by mcheetah » Tue Jul 07, 2009 8:10 pm

i cleared the code and it came back today during normal driving conditions

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Wed Jul 08, 2009 9:27 am

The next step is to follow the troubleshooting steps in the Helms manual for that specific error code.

mcheetah
Posts: 6
Joined: Fri Jul 03, 2009 8:43 pm

Post by mcheetah » Wed Jul 08, 2009 12:12 pm

I looked up what to do under a P0420 code in the helms manual but you need the scan tool to do the check and I dont have one
but when i took my car to my mechanic he said the code is most likely caused by the car running too rich.

mcheetah
Posts: 6
Joined: Fri Jul 03, 2009 8:43 pm

Post by mcheetah » Fri Jul 10, 2009 4:55 pm

is it possible that the stock exhaust is too restrictive and setting off the error code?

Locked