Search found 26 matches

by D@nny
Tue Mar 03, 2009 9:35 am
Forum: s300 / SManager
Topic: s300 and aem 5 map sensor questions...
Replies: 5
Views: 2881

scalar for aem 5 bar 1290 off set -645

I cant believe you ask them for the offset and scalar for a popular sensor and they tell you figure it out...typical hondata support.
by D@nny
Tue Mar 03, 2009 9:33 am
Forum: s300 / SManager
Topic: aem 5 bar problem
Replies: 6
Views: 2178

figuring the sensor gives 18.723 psi per volt then the scalar would be 1290mbar 1290 multiplied by.5 volts would be -645 offset and then the numbers are correct.
by D@nny
Tue Mar 03, 2009 9:21 am
Forum: s300 / SManager
Topic: aem 5 bar problem
Replies: 6
Views: 2178

I looked at your scalar anf offset equation- for aem 5 bar min voltage and pressure is .5 volts = -1013 mbar max voltage and pressure = 4.5 = 4157.5 mbar range 4.0 volts pressure range = 3144 so the scalar and off set should be 786 and -393 but this gives incorrect pressure readings -voltage so it i...
by D@nny
Mon Mar 02, 2009 11:25 am
Forum: s300 / SManager
Topic: aem 5 bar problem
Replies: 6
Views: 2178

aem 5 bar problem

Since I updated my software whenever I downshift or the motor pulls heavy vacuum the ecu throws a code for the map sensor and wont rev. cycle the key and it drives fine until it happens again. aem 5 bar map sensor. was something changed in the update 1.4 because it ran fine before. do you guys have ...
by D@nny
Mon Mar 02, 2009 11:23 am
Forum: s300 / SManager
Topic: s300 and aem 5 map sensor questions...
Replies: 5
Views: 2881

im having the same problem since I updated my software. down shift or go into heavy vacuum and the car throws a code for the map sensor and wont rev. cycle the key and it drives fine. also on an aem 5 bar what do we have to do to fix it?
by D@nny
Tue Nov 08, 2005 10:03 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

when is this no longer going to be a beta version? is everything fixed?
by D@nny
Mon Oct 17, 2005 3:22 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

I had the similar result happen on the dyno last night. Newer version of the software, old map... car freaked out and the main relay clicked, etc. The S300 wouldnt take the upload. Tried several times and even tried closing everything and loading it up again, didnt work. Used V1.0.9 on another tune...
by D@nny
Mon Oct 17, 2005 3:16 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

Try closing the program and uploading the calibration again. Who did the socketing of your ecu? You are the only person who has experienced this problem, so I suspect it is an isolated issue. I sent it to you guys and no its not socketed wrong.... When you load maps it likes to change them ...almos...
by D@nny
Thu Oct 13, 2005 11:32 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

Update 10/10/2005: ? Added additional tables for water temp correction. Downloaded the new beta.... opened my map...press load and the hondata software freezes and my main relay goes off like a machine gun and all the lights on the dash start pulsing. Disconnect the computer turn the key foward and...
by D@nny
Wed Oct 12, 2005 5:55 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

That problem with the tach jumping around sounds like a distributor problem most likely the ignitor

whats going on with the ect compensation? Is it going to be working soon?
by D@nny
Thu Oct 06, 2005 1:37 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

the realtime lamda works again. thanks... I am however still having a problem with the ect compensation and the IAT compensation...both dont seem to do anything at all. no matter what values you enter it does not change the air fuel at all Also switching over to the beta made the entire partial thro...
by D@nny
Thu Sep 29, 2005 11:57 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager V1-1 Beta
Replies: 84
Views: 40881

im having the same exact problem... also when you select sensor overlay and it records anything when you hit clear lamda tracing it clears and then when you go abck to sensor overlay the lamda readings you jsut cleared are still there
by D@nny
Wed Sep 28, 2005 4:13 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: This thing has some Major bugs
Replies: 11
Views: 6540

yes the cold start is much better ....it did richen up the part throttle map when I switched over but that was a quick fix. now jsut get the lamda tracing working and itll be great
by D@nny
Wed Sep 28, 2005 4:11 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: HELP ME UNDERSTAND - NOOB!
Replies: 9
Views: 4811

Im guessing you are using a factory map sensor... the factory map sensor will read 11 psi so if you run 4 psi it will have different fuel values then at 11 psi. there will be no need to switch fuel maps the map sensor tells the ecu how much boost you are running and will make the appropriate changes...
by D@nny
Wed Sep 28, 2005 4:07 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager, the mystery software, will it work today or not.
Replies: 10
Views: 4962

my new3 dell 6000 is working fine ...could it be the actual ecu or soldering?