Search found 11 matches

by chrisbogart
Sun Apr 23, 2017 5:31 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Car wont idle correctly while moving
Replies: 11
Views: 1568

Re: Car wont idle correctly while moving

So idle is adjusted properly. but the s300 still wont change idle and doesnt catch a falling idle when pushing clutch in.
by chrisbogart
Tue Feb 21, 2017 5:31 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car wont idle correctly while moving
Replies: 11
Views: 1568

Re: Car wont idle correctly while moving

what will this determine? if my IACV is working or not?
by chrisbogart
Thu Feb 16, 2017 10:30 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car wont idle correctly while moving
Replies: 11
Views: 1568

Re: Car wont idle correctly while moving

my idle adjustment screw is almost closed.
i dont understand why the minum moving idle drops below where its supposed to and never corrects

i didnt decel in gear, i simply put the clutch in then the rpms drop too low and duty cyle goes to 0% from 6.8 seconds on datalog to 7.3
by chrisbogart
Wed Feb 15, 2017 10:53 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car wont idle correctly while moving
Replies: 11
Views: 1568

Re: Car wont idle correctly while moving

uploaded calibration

also, you can see in the datalog that when i let off throttle to coast, my fuel duty cycle goes to 0% and almost dies.
by chrisbogart
Sat Feb 11, 2017 3:09 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car wont idle correctly while moving
Replies: 11
Views: 1568

Car wont idle correctly while moving

s300v2
b18c turbo
1000cc ID
IACV duty cycle in the middle @ normal

In the IDLE parameters i have my moving minimum idle set to 1500rpm but it does not work.

also if i adjust idle while stationary and upload nothing happens.

ive attached datalog recording

update: attached calibration
by chrisbogart
Fri Jan 27, 2017 6:54 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: ect issue
Replies: 8
Views: 1407

Re: ect issue

check thermostat ground?
by chrisbogart
Fri Jan 27, 2017 6:37 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Security Setting issues
Replies: 3
Views: 833

Security Setting issues

S300V2
I am having issues with using TPS % as security. It used to work fine, now it almost seems intermittent. I use a 80-100% I have re-read tps @ closed and WOT closed is -1.2%. I have tried other security settings and they work (not TPS)
by chrisbogart
Sun Dec 15, 2013 6:47 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager software requests
Replies: 308
Views: 108730

Re: SManager software requests

sdobart wrote:I'd love to see target-lambda adjustable cell-by-cell, instead of only in 3 groups.

The current setup (low/medium/high load) is difficult when trying to dial in nice fueling transitions between cruising and boost when street tuning using the fuel change table.


Thanks

THIS!!!
by chrisbogart
Wed Jan 23, 2013 2:36 am
Forum: S300 Calibrations
Topic: cold/warm start up A/F problem
Replies: 0
Views: 1326

cold/warm start up A/F problem

2.0l b18c1, rc 440cc, .57 trim t3/4, stock map. I'm having issues with cold/warm start. after its warmed up and my idle is tuned properly. i can shut my car down, then start it back up a few mins later and the a/f ratio will be crazy lean for a couple minutes, even when at normal op temp. using the ...
by chrisbogart
Fri Jan 04, 2013 12:45 am
Forum: s300 / SManager
Topic: tuning Vss
Replies: 7
Views: 2732

Re: tuning Vss

Hondata wrote:No, the dash gets its speed directly from the speed sensor and so cannot be changed by the ECU.

Is there a way to edit this vss % and splice into gauge cluster. i.e. changing type r cluster reading Km/hr to mp/h 1 Kilometer per Hour = 0.62 Mp/Hr.
by chrisbogart
Fri Jan 04, 2013 12:00 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager software requests
Replies: 308
Views: 108730

Re: SManager software requests

since a lot of data is collected through data logging and some maths is quite fast programmed, it should be possible to insert some kind of "dyno" to the software, which calculates the power depending on acceleration most of the figures needed are included in the software: gear ratio, revolutions o...